Evenimentul Zilei > International > Tsunami DEVASTATOR în Indonezia. Sute de morţi şi aproximativ 900 de răniţi. MAE român cere lămuriri despre românii din zona CATASTROFEI
Tsunami DEVASTATOR în Indonezia. Sute de morţi şi aproximativ 900 de răniţi. MAE român cere lămuriri despre românii din zona CATASTROFEI

Tsunami DEVASTATOR în Indonezia. Sute de morţi şi aproximativ 900 de răniţi. MAE român cere lămuriri despre românii din zona CATASTROFEI

Un tsunami devastator a avut loc duminică în regiunea Sunda Strait, Republica Indonezia. Ministerul Afacerilor Externe din România a emis un comunicat în care precizează că până în prezent, autorităţile din Jakarta nu au semnalat prezenţa vreunui român decedat din cauza catastrofe.

 „Ambasada României la Jakarta urmărește îndeaproape evenimentele legate de tsunamiul produs la data de 23 decembrie 2018 în regiunea Sunda Strait, Republica Indonezia. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, autoritățile indoneziene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară în legătură cu acest eveniment”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează „că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62 21 315 43 62, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +62 (0) 811 172 6283. Ambasada României în Republica Indonezia monitorizează situația şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”.

Cel puțin 222 de persoane au murit și peste 843 au fost rănite după ce un val tsunami a lovit zona de coastă a Indoneziei, în zona strâmtorii Sunda, au anunțat autoritățile locale. Un număr de cel puțin 28 de persoane sunt considerate dispărute. Președintele indonezian Joko Widodo a făcut o declarație televizată, prin care a făcut apel la calm.

„Sincere condoleanțe pentru victmele din provinciile Serang, Pandeglang și Banten. Le doresc supraviețuitorilor să fie răbdători”, a declarat președintele.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: