Trupul Maricicăi Hăhăianu este adus astăzi în ţară

Trupul Maricicăi Hăhăianu este adus astăzi în ţară

Trupul neînsufleţit al Maricicăi Hăhăianu, românca de 32 de ani care a murit vinerea trecută după ce a fost agresată la Roma de un italian, va fi adus astăzi în ţară.

Ea va fi îngropată la sfârşitul acestei săptămâni în satul buzoian Oreavu, situat la trei kilometri de oraşul Râmnicu Sărat. În urmă cu câteva zile, soacra acesteia, Rodica Fodoroiu, declara pentru Agerpres că trupul Maricicăi va fi depus la catedrala Sfânta Paraschiva din oraş, după care va fi înmormântată în cimitirul din Oreavu, lângă mormântul buncii care a crescut-o.

"18 ani de închisoare este prea puţin, vrem ca cel care a ucis-o să fie pedepsit exemplar, a lăsat un copil de trei ani fără mamă şi a omorât o fiinţă cu un destin nefericit care îşi dedicase viaţa ajutorării aproapelui", a mai subliniat aceasta.

Lovită cu palma, nu cu pumnul

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, avocaţii celor două părţi au făcut noi declaraţii, preluate de revista italiană "Panorama" în ediţia de ieri. Publicaţia a arătat, de asemenea, că în anchetă au apărut noi detalii privind dinamica incidentului.

''Maricica a fost lovită de o palmă, nu de un pumn'', a declarat Fabrizio Gallo, avocatul agresorului Alessio Burtone, aflat acum după gratii. Acesta din urmă se pare că ar mai fi comis două agresiuni similare în cursul acestui an, detalii care au ieşit la suprafaţă după ce Burtone a fost interogat, ieri dimineaţă, de un procuror.

Gallo a mai dezvăluit că în urma autopsiei au apărut noutăţi legate de împrejurările în care a murit femeia. Decesul nu ar fi fost provocat de un pumn violent în cap, ci de cădere şi de faptul că femeia s-a lovit la partea din spate a capului. Imaginile arată că nu a existat o lovitură violentă cu pumnul. Singura rană provocată femeii este o zgârietură la buză, cauzată de o palmă, care nu a provocat nici măcar leziuni interne, lucru dovedit şi de faptul că Alessio nu are semne la articulaţiile degetelor, ci doar în partea internă a degetului mare de la mâna dreaptă, a susţinut avocatul agresorului. El mai crede că Alessio Burtone are şanse minime să iasă din închisoare din cauza presiunii mediatice.