Trupa Electric Fence crede în șansele piesei în romani, "Șun-ta", la Eurovision

Trupa Electric Fence crede în șansele piesei în romani, "Șun-ta", la Eurovision

Interpreții primei piese în romani de la selecția națională Eurovision cred cu tărie în melodia "Șun-ta" și că pot duce România între primii cinci clasați ai concursului dacă trec de etapa din această seară.

Piesa celor de la Electric Fence a reușit să stârnească multă vâlvă după alegerea ei printre finalistele Eurovision România. Membrii formației au înscris și în anii trecuți piese în concurs, dar numai aceasta a trecut de preselecție. "Atunci credeam că acolo totul e aranjat, că jocurile sunt făcute din timp. Am vorbit cu diverși reprezentanți ai fenomenului și ne-au întărit convingerea. Însă acum am intrat cu o piesă și presupunerile ne-au fost date peste cap. Adevărul e undeva la mijloc. Dacă o piesă este bună și nu poate fi ignorată, poate învinge orice aranjament", povestesc cei de la Electric Fence. Valurile de comentarii negative ce au urmat anunțului celor 15 piese finaliste, printre care și "Șun-ta", a fost cauzat de alegerea lor de a face versurile în romani.  Actorului Aurel Sorin Sandu este cel căruia i-au cerut ajutorul pentru versuri și care s-a arătat încântat de propunere. "La sfârșit a zis că suntem nebuni! Nebuni frumoși", își amintesc cei din formație. Engleza ar fi fost superficială pentru această piesă

Toate piesele Electric Fence în afară de aceasta au versurile în limba engleză, dar pentru "Șun-ta", "engleza ar fi sunat facil și superficial", cred ei. "Limba romani are o muzicalitate aparte, potrivită liniei pe care am compus-o. Atunci când am decis asta am făcut-o strict pe criterii artistice". Cei de la Electric Fence mai cred și că aceste acuze care le sunt aduse nu sunt fondate. "Ne-am trezit în mijlocul unui război care nu e al nostru. E straniu modul în care au apărut brusc apărători ai limbii române care nici măcar nu o stăpânesc bine, în condițiile în care în mod cert noi nu considerăm compunerea unei piese în limba romani ca fiind un afront adus limbii române".

Chiar dacă sunt dezamăgiți de comentarile negative ale unor persoane, cei de la Electric Fence speră că în România vor fi destui oameni care să judece piesa corect, pentru ceea ce este. "Am primit foarte multe reacții care să ne întărească încrederea în piesă, din Romania și foarte multe de afară, din Anglia, din Irlanda, din Grecia și chiar din America. Noi cunoaștem potențialul piesei și este foarte mare. Suntem convinși că, dacă trecem de selecția națională, ne putem clasa în primele cinci locuri. Și nu vom face România de râs, țara noastră nu se face de râs printr-un cântec într-o anumită limbă, ci prin intoleranța și lipsa civilizației la unii dintre noi", crede trupa. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/IpkdbAcr3Yg" frameborder="0" height="360" width="633"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News