Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump schimbă acum foaia: Purtați mască, purtați mască!
Trump schimbă acum foaia: Purtați mască, purtați mască!

Trump schimbă acum foaia: Purtați mască, purtați mască!

Pe măsură ce alegerile prezidențiale se apropie, liderul de la Casa Albă, criticat pentru gestionarea situației sanitare din SUA, încearcă să reia controlul, recunoscând gravitatea situației legată de Covid-19.

„Cu siguranță, din păcate, se va înrăutăți (situația), înainte de a se îmbunătăți. Nu îmi place să spun asta, dar asta e”, a declarat Donald Trump care a reluat prima dată, după luna aprilie, conferințele de presă pe tema Covid-19.

„În ultimele săptămâni, am observat o creștere îngrijorătoare a cazurilor în numeroase regiuni din sud”, a adăugat el, referindu-se la „incendii mari” și chiar la o „situație foarte dificilă” în Florida, un stat condus de unul dintre aliații săi apropiați, unde intenționează să țină într-o lună convenția republicană pentru a intra în linie dreaptă în campanie.

După o îmbunătățire, la sfârșitul primăverii, epidemia Covid-19 a revenit cu vigoare în Statele Unite, fiind deja cea mai îndoliată țară din lume cu cu 141.800 de morți.

Numărul de cazuri explodează – mai mult de 60.000 pe zi timp de o săptămână, pentru un total de 3,88 milioane de la începutul pandemiei – și decesele zilnice au început, de asemenea, să crească – mai mult de 700 pe zi în în medie.

Situația este deosebit de îngrijorătoare în statele din sud, precum California, Florida și Texas, care sunt adesea obligate să impună restricții în sensul inversării măsurilor de ieșire din izolare.

Dacă președintele american a lăudat gestionarea situației sanitare din țară, afirmând că virusul SARS-CoV-2 va „dispărea” în curând, salutând cu entuziasm și progresele către un vaccin, el a recomandat, de asemenea, pentru prima dată în mod clar purtarea măștii de protecție.

„Rugăm pe toată lumea să poarte o mască atunci când distanțarea fizică nu este posibilă”, a spus el, scoțând din buzunar propria sa mască, pe care însă nu a purtat-o în public decât o dată, la 11 iulie.

„Fie că vă plac sau nu măștile, acestea au un impact”, a pledat Trump. Până acum, președintele a apărat „libertatea individuală” în privința purtării măștii de protective.

Trump a mers și mai departe, „implorându-i” pe tineri să „evite barurile aglomerate”.

Donald Trump a spus că începe să se obișnuiască să poarte masca și că va purta una atunci când este într-un grup sau într-un lift. „O voi folosi cu bucurie”, a spus Donald Trump. „Orice lucru care poate ajuta (…) este un lucru bun”.

 

Foto: Facebook

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: