Recomandările reînnoite vizează ca populaţia să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane şi să rămână acasă cât mai mult. Iniţial, acestea au fost anunţate pentru o perioadă de 15 zile ca o măsură menită „să încetinească răspândirea” pandemiei COVID-19. Preşedintele Trump declarase la începutul săptămânii trecute că dorinţa sa era ca ţara să fie redeschisă şi economia ţării repornită, în cea mai mare parte, până pe 12 aprilie.
În declaraţiile de presă de duminică, preşedintele SUA a estimat că vârful ratei mortalităţii provocate de epidemia noului coronavirus va fi atins în două săptămâni.
„Proiecţiile arată că vârful ratei mortalităţii ar urma probabil să aibă loc în două săptămâni”, a declarat Donald Trump şi a adăugat: „vom fi pe calea recuperării până pe 1 iunie”.
Preşedintele SUA a mai estimat că limitarea numărului de decese la 100.000 ar constitui o „treabă bună” şi că administraţia sa a redus numărul potenţial de decese din estimările anterioare, care era de peste 2 milioane. „Dacă am putea-o menţine aşa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puţin …deci să avem între 100.000 şi 200.000, vom fi făcut toţi o treabă foarte bună”, a spus Trump.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE