Evenimentul Zilei > International > Trump râde de Khamenei. „Așa zisul ghid suprem, care nu mai este foarte suprem…”
Trump râde de Khamenei. „Așa zisul ghid suprem, care nu mai este foarte suprem…”

Trump râde de Khamenei. „Așa zisul ghid suprem, care nu mai este foarte suprem…”

Președintele american a reacționat după discursul ghidului suprem iranian, Ali Khamenei

Liderul de la Casa Albă i-a cerut, vineri, ayatollahului Ali Khamenei, ghidul suprem al Iranului, să-și supravegheze limbajul după ce acesta din urmă a rostit o predică în care a denunțat „clovnii americani” care mint, potrivit lui, în „cel mai vicios mod”.

„Așa zisul ghid suprem, care nu mai este foarte suprem în ultima vreme, a spus lucruri urâte în ce privesc Statele Unite și Europa”, a scris Trump pe Twitter, notează AFP.

„Economia lor se scufundă și poporul suferă. El (Khamenei) ar trebui să fie atent la cuvinte”, a adăugat Trump, referindu-se la factorul de decizie final din principalele dosare ale Republicii Islamice.

Vineri, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că drama „amară” a avionului ucrainean doborât la 8 ianuarie de Teheran, nu trebuie să aducă în uitare „sacrificiul” generalului Qassem Soleimani, eliminat de SUA la Bagdad, cinci zile mai devreme.

Discursul lui Khamenei a fost întrerupt în numeroase reprize de sloganuri precum „Moarte Americii!” și „Moarte Israelului!”, scandate de mulțime.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.