Liderul de la Casa Albă i-a cerut, vineri, ayatollahului Ali Khamenei, ghidul suprem al Iranului, să-și supravegheze limbajul după ce acesta din urmă a rostit o predică în care a denunțat „clovnii americani” care mint, potrivit lui, în „cel mai vicios mod”.

„Așa zisul ghid suprem, care nu mai este foarte suprem în ultima vreme, a spus lucruri urâte în ce privesc Statele Unite și Europa”, a scris Trump pe Twitter, notează AFP.

„Economia lor se scufundă și poporul suferă. El (Khamenei) ar trebui să fie atent la cuvinte”, a adăugat Trump, referindu-se la factorul de decizie final din principalele dosare ale Republicii Islamice.

Vineri, ayatollahul Ali Khamenei a declarat că drama „amară” a avionului ucrainean doborât la 8 ianuarie de Teheran, nu trebuie să aducă în uitare „sacrificiul” generalului Qassem Soleimani, eliminat de SUA la Bagdad, cinci zile mai devreme.

Discursul lui Khamenei a fost întrerupt în numeroase reprize de sloganuri precum „Moarte Americii!” și „Moarte Israelului!”, scandate de mulțime.