O întâlnire la Casa Albă, luni seara, i-a dat prilejul lui Trump să îi ia de piept pe evanghelişti. Cel mai puternic om din lume a avertizat că programul său conservator este în pericol dacă partidul din rândurile căruia vine va pierde scrutinul de la mijlocul mandatului prezidenţial din cauza evangheliştilor. Faptul a fost furnizat printr-o înregistrare cotidianului american New York Times de către o persoană care a asistat la convorbiri. Democraţii "vor anula tot ceea ce am făcut noi şi o vor face în mod violent", a ţinut preşedintele Trump să tragă un semnal de alrmă, făcând referire directă la unele grupuri mici de extremă stângă. Preşedintele american a mai punctate că "veţi observa că unele dintre aceste grupuri sunt formate din oameni violenţi”.

Preşedintele a avut un dublu discurs. NYT a relatat că jurnaliştii au fost autorizaţi, luni seara, să participe la propuneri în faţa pastorilor şi că el a vorbit despre avort, libertate religioasă, dar şi despre şomajul din rândul tinerilor americani.

Nu mult după ce jurnaliştii au parasite sala, Trump a schimbat registrul, evocând mijloace prin care evangheliştii îi pot ajuta pe republicani să câştige alegerile din Noiembrie, de la jumătatea mandatului, a informat aceeaşi sursă. "Vă cer să vă mobilizaţi şi să vă asiguraţi că toţi oamenii voştri vor vota", le-a spus Trump, "pentru că, dacă ei nu ne vor vota, vom avea doi ani grei (până la prezidenţialele din  2020, n.r.) şi vom avea de traversat o perioadă foarte dură şi aţi putea pierde tot ceea ce aveţi".

Dezvăluirile cotidianului American au rămas deocamdată fără replică din partea administraţiei americane, Casa Albă prefrând să nu reacţioneze.