Evenimentul Zilei > International > Trump pune piciorul în Elveția: suntem NUMĂRUL UNU din univers
Trump pune piciorul în Elveția: suntem NUMĂRUL UNU din univers

Trump pune piciorul în Elveția: suntem NUMĂRUL UNU din univers

Președintele SUA a ajuns la Forumul economic mondial de la Davos, lăudând economia Americii

În momentul în care elicopterul Marine One a aterizat în staţiunea de schi din Elveția, participanţii se adunaseră deja la centrul de congrese din Davos, pentru a asista la discursul foarte aşteptat al lui Donald Trump în faţa elitei politice şi economice mondiale, scrie AFP.

Preşedintele Statelor Unite are, de asemenea, prevăzute o serie de întrevederi bilaterale, în special cu preşedintele Irakului, preşedinta Comisiei Europene şi cu premierul Pakistanului.

Acestea în timp ce la Washington senatorii care-l judecă pe Trump urmează să fixeze regulile jocului pentru procesul de destituire al lui Trump.

Dacă Forumul de la Davos se anunță a fi dominat de chestiunea problemelor climatice, președintele american, în campanie pentru realegerea sa la Casa Albă, a preferat, într-un tweet în care a anunțat deplasarea sa în Elveția, să se concentreze pe bilanțul economic al mandatulii său, care a face din Statele Unite. „NUMĂRULUI UN din univers”.

„În drum spre Davos, pentru a-i întâlni pe Liderii lumii şi ai afacerilor, şi a aduce (…) sute de miliarde de dolari Statelor Unite”, a scris Trump.

Este a doua participare a lui Donald Trump la Forumul de la Davos.

El a mai făcut această deplasare în 2018 şi, în pofida retoricii sale virulente împotriva sistemului de liberi schimb promovat de Forumul de la Davos, a fost bine primit de lumea afacerilor, care a apreciat la acea dată politica sa fiscală generoasă pentru întreprinderi.