Potrivit știripesurse.ro miliardarul american a fost criticat aspru, el fiind acuzat că interesele sale financiare dina faceri vor continua și după ce va intra în funcție la Casa Albă. Totuși, el a fost sfătuit de avocații săi să abandoneze toate companiile, alfel ar putea încălca Constituția americană chiar din prima zi de la învestire.
 

Donald Trump nu a precizat cine îi va prelua afacerile, dar este aproape sigur că cei care vor conduce afacerile sale sunt proprii copii.

 

El a mai spus pe Twitter că va ține o conferință de presă, la mijlocul lunii decembrie, în care va oferi mai multe detalii.

 

Este important pentru imaginea de preşedinte să nu fiu în absolut niciun fel în vreun conflict de interese cu diversele mele afaceri. Prin urmare, se lucrează acum la actele necesare pentru a mă scoate complet din zona de afaceri. Preşedinţia este, de departe, mult mai importantă!", a declarat Trump.

 

Potrivit legislației americane, Trump trebuie să își cedeze toate afacerile până la 19 decembrie, atunci când Colegiul Electorilor ar trebui să îl numească oficial drept viitorul președinte al SUA.