În plus, potrivit presei internaționale, el ar putea comandă companiei chineze ByteDance să vândă aplicația, unul dintre cei interesați să cumpere platforma fiind uriașul Microsoft.

Mai multe analize realizate în jurul aplicației au arătat că Microsoft negociază achiziția soft-ului, potrivit The New York Times.

La începutul acestei săptămâni, administrația Trump a început să studieze aplicația, în condițiile în care există temerea că TikTok-ul să nu fie folosit pentru spionaj de către chinezi.

TikTok este cel mai recent capitol al unei tensiuni în continuă creștere între China și SUA. Un conflict, care a izbucnit din cauza dezacordurilor comerciale, s-a dezvoltat pe mai multe planuri, iar acum include probleme precum suveranitatea Hong Kong, tratamentul de la Beijing asupra populației minoritar musulmane și firmele chineze din domeniul tehnologic.

Pentru guvernul american, proprietarii chinezi ai platformei TikTok au ridicat semne de întrebare după cenzură videoclipurilor, inclusiv a celor critice pentru guvernul chinez sau a celora care susțîn cauze precum democrația din Hong Kong.

Aplicația companiei ByteDance din Beijing este foarte populară printre tineri, cei care o folosesc pentru a edita, partaja și vizualiza videoclipuri cu o durata scurtă. TikTok are aproximativ 1 miliard de utilizatori la nivel global, doar în SUA fiind zeci de milioane de utilizatori înregistrați, anunță sport.ro.

Este o aplicație și o rețea de socializare deținut de ByteDance. TikTok a fost lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. A fost lansată în 2017 pentru țările din afara Chinei. Aceasta este populară în Asia, Statele Unite al Americii, și în mai multe țări, cum ar fi și în România.