Evenimentul Zilei > International > TRUMP nu RENUNŢĂ. Blocajul ADMINISTRAŢIEI SUA ar putea dura „mult timp”
TRUMP nu RENUNŢĂ. Blocajul ADMINISTRAŢIEI SUA ar putea dura „mult timp”

TRUMP nu RENUNŢĂ. Blocajul ADMINISTRAŢIEI SUA ar putea dura „mult timp”

Donald Trump a apreciat miercuri că blocajul administraţiei federale americane (shutdown) care durează de 12 zile ar putea dura „mult timp”, afirmaţie făcută cu câteva ore înainte de a primi oficialităţi din ambele tabere pentru a încerca să pună capăt impasului, relatează AFP.

„Cred că oamenii din această ţară cred că am dreptate”, a afirmat preşedintele american, care cere finanţarea construirii unui zid la graniţa cu Mexicul, proiect contestat de democraţi. "Cei 5,6 miliarde de dolari sunt o sumă atât de mică şi se referă la securitatea naţională", a menţionat Donald Trump la Casa Albă.

El i-a invitat marţi pe liderii republicani şi democraţi ai Congresului la o întâlnire pentru a încerca să pună capăt blocajului administraţiei federale.

Cele două tabere par a fi în impas. Adversarii democraţi ai lui Donald Trump doresc un vot asupra unei legi bugetare imediat ce vor avea joi controlul Camerei Reprezentanţilor, unde au preluat majoritatea de la republicani cu ocazia alegerilor de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Viitorul acestui proiect de lege pare însă nesigur, deoarece nu conţine nicio finanţare pentru construirea zidului pe care Donald Trump doreşte să îl ridice la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic pentru a bloca imigraţia ilegală, relatează Agerpres.