Şi astfel, se destăinuie într-un mod uşor patetic, într-un discurs ţinut la Academia Gărzii de coastă, la New London, în Connecticut unde spune: ''Priviţi cum m-au tratat ultima dată, mai ales media. Niciun politician în istorie n-a fost tratat mai rău decât mine, ceea ce nu e corect''.

 E vorba de prima intervenţie publică a lui Donald Trump de când New York Times a dezvăluit că în februarie Trump ar fi cerut directorului FBI, pe atunci James Comey, de a înceta ancheta asupra legăturilor ex consilierului pentru siguranţă naţională, Michael Flynn, cu Rusia.

Preşedintele american n-a făcut nicio remarcă explicită asupra acestei dezvăluiri a celui mai citit cotidian din lume şi a adăugat că el face lucrurile foarte bine şi că va continua să muncească în favoarea ''bărbaţilor şi a femeilor uitati de clasa politică''.

Trump a mai anunţat că va folosi  iminentul său voiaj în Arabia Saudită pentru a invita liderii ţărilor musulmane să combată ''extremismul şi ura''.
''Voi fi şi la G7 de la Taormina, pe 26 şi 27 mai – a continuat el – pentru a promova siguranţa, prosperitatea şi pacea în lume. Voi discuta cu Papa despre contribuţia învăţăturii creştine în lume, voi reprezenta cu cinste şi onoare, Statele Unite ale Americii'', a mai spus preşedintele SUA la întâlnirea cu membrii Gărzilor de coastă.