Războiul din președintele Donald Trump și democrați continuă, luând o nouă întorsătură. Democrații au depus în Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite un proiect de rezoluţie care ar avea rolul de asigurare a cadrului oficial pentru începerea procedurilor de destituire a preşedintelui Americii, anunță RADOR .
Președintele Donald Trump consideră că documentul ar fi o escrocherie,  Casa Albă comunicând că nu este precizat clar dreptul președintelui de a se apăra, în timp ce democrații susțin că Donald Trump ar avea dreptul la apărare dacă va participa la ancheta parlamentară. Proiectul rezoluției a fost făcut public de democrații din Camera Reprezentanților, acesta stabilind noile reguli pentru audierile publice care vor urma în cadrul anchetei care are drept scop începerea procedurii de destituire a președintelui Trump.
Rezoluția dă puteri principale, în timpul anchetei, Comisiei pentru intelligence a Camerei Reprezentanților, autorizându-l pe președintele democrat al acesteia, congresmanul Adam Schiff, să stabilească audieri publice.
De asemenea, rezoluția ii dă mai multă autoritate și congresmanului David Nunes, primul republican din comisie. Textul rezoluției ar urmă să fie votat mâine în Camera Reprezentanților.
Conținutul documentului a fost dat publicității ieri în aceeași zi în care Alexander Vindman, ofiţer care a luptat în Irak, decorat cu medalia ‘Purple Heart’ și directorul pentru afaceri europene în Consiliul pentru Securitatea Națională al Casei Albe, a făcut afirmații care au stârnit nemulțumirea Casei Albe, în timpul audierilor cu ușile închise de la Capitoliu. El a declarat că le-a spus de două ori superiorilor săi că este îngrijorat în privința presiunilor președintelui Trump făcute asupra președintelui ucrainean, Zelenski, de a-l investiga pe fostul vicepreședinte democrat, Joe Biden. In declarația de la începutul audierii, Vindman a declarat că și-a dat seama, în primăvara lui 2019, că persoane cu putere din exterior încearcă să promoveze o poveste nereală privind Ucraina, care ar afecta securitatea naționala a Statelor Unite. Președintele Trump a reacționat pe Twitter, catalogând ancheta drept o farsă şi spunând că Vindman este un membru al mișcării anti Trump.