Într-o conferință de presă, președintele SUA a fost întebat, joi, despre starea de sănătate a președintelui nord-coreean, Kim Jong-un.

O ocazie pentru Donald Trump de a califica „fake news” informațiile pe care CNN le-a relatat câteva zile mai devreme.

Postul american, citând un responsabil, a informat săptămâna aceasta că Washington „studiază informațiile” potrivit cărora Kim Jong-un ar fi „în pericol după ce a suferit o operație chirurgicală”.

„Cred că aceste informații au fost eronate”, a declarat Donald Trump în cadrul declarațiilor sale de presă zilnice despre criza coronavirusului.

„Cred că au fost informații false de la CNN”, a adăugat el, referindu-se la un raport „incorect” și vechi pe care se spune că CNN s-a bazat.

Donald Trump nu a furnizat, însă, informații suplimentare despre sănătatea liderului nord-coreean. Anterior, el a declarat că nu are informaţii cu privire la acest subiect.

Întrebările legate de forma lui Kim Jong-un au fost alimentate de absența sa din fotografiile oficiale ale sărbătoririi, la 15 aprilie aprilie, a celei de-a 108-a aniversări a nașterii bunicului său, fondatorul regimului comunist în Coreea de Nord, Kim Ir-sen, scrie Le Point.

Daily NK, o media online gestionată în mare parte de nord-coreeni care au fugit de regimul comunist de la Phenian, a relatat că liderul nord-coreean a fost operat, luna aceasta, pentru probleme cardiovasculare și este în convalescență.

Autoritățile sud-coreene au minimalizat aceste informații. Un înalt responsabil sud-coreean, citat de agenția de presă Yonhap, a afirmat, sub protecția anonimatului, că „nu este adevărat” că liderul de la Phenian ar fi bolnav.