Evenimentul Zilei > International > Trump IRONIC despre CLIMĂ: Vom avea cea mai rece iarnă înregistrată vreodată. Unde este supraîncălzirea
Trump IRONIC despre CLIMĂ: Vom avea cea mai rece iarnă înregistrată vreodată. Unde este supraîncălzirea

Trump IRONIC despre CLIMĂ: Vom avea cea mai rece iarnă înregistrată vreodată. Unde este supraîncălzirea

Ironic, preşedintele SUA Donald Trump a făcut un comentariu cu trimitere spre cei care l-au acuzat de decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris. Această postare i-a atras un val de controverse din partea internauţilor.

Președintele Trump a negat întotdeauna încălzirea globală și schimbările în curs. Pe Tweet, șeful Casei Albe este ironic cu privire la mediile sociale. "Coasta de est a Statelor Unite este lovită de un val de îngheț și acest lucru ar putea fi cel mai rece An Nou pe care l-am înregistrat vreodată. Putem folosi o parte din încălzire globală pe care țara noastră dar şi alte ţări, plătesc trilioane de dolari pentru a ne proteja. Acoperă-te bine!", a scris Donald Trump, pe contul său de Twitter.

Cuvintele lui Trump au declanșat un val de controverse: "Confundă vremea cu fenomenul global al schimbărilor climatice", subliniază unul dintre cei peste 95 de mii de comentatori.

"Pentru Trump, creșterea temperaturii globale (și schimbările economice, de mediu și sociale enorme pe care le aduce cu el) nu sunt o prioritate a administrației pe care o conduce", spune un alt comentator.

"Pisica mea este capabilă de o gândire mai complexă şi de afirmaţii mai profunde decât mesajul dumneavoastă. Și pisica nici măcar nu vorbește engleza".

"Dar, pentru a fi cinstit, la ce ar trebui să ne așteptăm de la cineva care a susținut că încălzirea globală a fost creată pentru chinezi"? Donald Trump i-a răspuns: "Sunt în Los Angeles și e înghețat. Încălzirea globală este o farsă totală și foarte scumpă".