Președintele Statelor Unite a ținut un discurs, sub privirea a patru dintre predecesorii săi , tăiați în granit, pe care i-a lăudat mult timp – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln – în care a apărat „integritatea” țării sale.

„Vom spune adevărul așa cum este, fără să ne cerem scuze: Statele Unite ale Americii este cea mai dreaptă și excepțională țară care a existat vreodată pe Pământ”, a spus Trump.

În mijlocul unei dezbateri cu privire la simbolurile istoriei țării, iar în timp ce statuile generalilor confederați au fost dărâmate de protestatarii „anti-rasism”, Donald Trump a denunțat „o campanie de ștergere a istoriei noastre, de a ne defăima eroii, de a suprima valorile și a ne îndoctrina copiii”.

„Dar „americanii sunt puternici și mândri”, a adăugat el. Președintele Statelor Unite încearcă să recâștige popularitate prin găzduirea unor evenimente grandioase, estimează observatorii.

Miliardarul și-a ținut discursul fără a purta o mască de protecție, menționând doar foarte pe scurt resurgența cazurilor de Covid-19 în sudul și vestul țării.

Lăsându-l pe vicepreședintele Mike Pence în prima linie, în fața revenirii spectaculoase a epidemiei.

Într-o poziție dezavantajoasă în sondaje, Donald Trump transmite de câteva zile același mesaj: criza coronavirusului este „gestionată”, economia americană redemarează „mai puternic și mai rapid” decât se aștepta, iar anul 2021 va fi „istoric”.

De precizat că prietena lui Donald Trump Junior a fost testată pozitiv la Covid-19.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE