Evenimentul Zilei > International > Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”
Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”

Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”

Departe de Washington pentru o seară, Donald Trump a lăudat, în ajunul sărbătorii naționale a zilei de 4 iulie, o Americă „excepțională” , în cadrul grandios al Muntelui Rushmore, rămânînd însă discret cu privire la cifrele alarmante ale Covid-19.

Președintele Statelor Unite a ținut un discurs, sub privirea a patru dintre predecesorii săi , tăiați în granit, pe care i-a lăudat mult timp – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt și Abraham Lincoln – în care a apărat „integritatea” țării sale.

„Vom spune adevărul așa cum este, fără să ne cerem scuze: Statele Unite ale Americii este cea mai dreaptă și excepțională țară care a existat vreodată pe Pământ”, a spus Trump.

În mijlocul unei dezbateri cu privire la simbolurile istoriei țării, iar în timp ce statuile generalilor confederați au fost dărâmate de protestatarii „anti-rasism”, Donald Trump a denunțat „o campanie de ștergere a istoriei noastre, de a ne defăima eroii, de a suprima valorile și a ne îndoctrina copiii”.

„Dar „americanii sunt puternici și mândri”, a adăugat el. Președintele Statelor Unite încearcă să recâștige popularitate prin găzduirea unor evenimente grandioase, estimează observatorii.

Miliardarul și-a ținut discursul fără a purta o mască de protecție, menționând doar foarte pe scurt resurgența cazurilor de Covid-19 în sudul și vestul țării.

Lăsându-l pe vicepreședintele Mike Pence în prima linie, în fața revenirii spectaculoase a epidemiei.

Într-o poziție dezavantajoasă în sondaje, Donald Trump transmite de câteva zile același mesaj: criza coronavirusului este „gestionată”, economia americană redemarează „mai puternic și mai rapid” decât se aștepta, iar anul 2021 va fi „istoric”.

De precizat că prietena lui Donald Trump Junior a fost testată pozitiv la Covid-19.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: