Evenimentul Zilei > International > Trump, gata să ATACE Coreea de Nord cu rachete TOMAHAWK. Comandoul Seal Team 6 al US Navy a efectuat exerciţii de LICHIDARE a lui Kim Jong-un
Trump, gata să ATACE Coreea de Nord cu rachete TOMAHAWK. Comandoul Seal Team 6 al US Navy a efectuat exerciţii de LICHIDARE a lui Kim Jong-un

Trump, gata să ATACE Coreea de Nord cu rachete TOMAHAWK. Comandoul Seal Team 6 al US Navy a efectuat exerciţii de LICHIDARE a lui Kim Jong-un

NBC News, citând „surse militare”, a anunţat că Trump şi şefii Pentagonului sunt gata de o lovitură preventivă asupra Coreei de Nord.

Surse militare au declarat pentru canalul american că Statele Unite au poziţionat două rachete Tomahawk în Peninsula Coreea, la circa 500 de kilometri de locul unde Coreea de Nord se pregăteşte să efectueze un nou test nuclear.

Ultimele evenimente au loc pe fondul creşterii tensiunilor în regiune, regimul de la Phenian promiţând „un mare eveniment”, în timp ce se pregăteşte să sărbătorească ziua naţională, sau Ziua Soarelui, în această sâmbătă.

Pe baza observaţiilor făcute asupra imaginilor din satelit, analiştii cred că Phenianul este „pregătit şi gata” să efectueze o nouă experienţă nucleară, a şasea din istoria ţării, însă aceeaşi analişti susţin că regimul lui Kim nu este capabil încă să lanseze un atac nuclear.

Cu toate acestea, canalele de radio şi televiziune nord-coreene au anunţat că Phenianul „va lovi primul Statele Unite” la orice semn de agresiune sau provocare.

Într-un interviu acordat miercuri postului Fox Business, Donald Trump a păstrat secretul asupra planurilor sale legate de Coreea de Nord, dar a declarat că trimite „o foarte puternică armada” în regiune.

Şi China a avertizat Coreea de Nord, aliata sa, că va reacţiona militar în cazul unei experienţe militare. Într-un editorial al oficiosului Partidului Comunist Chinez, Global Times, se arată că Beijingul va răspunde cu lovituri militare dacă un test nuclear va avea repercusiuni asupra mediului în zonele din China învecinate poligonului nuclear nord-coreean Ponggye-ri.

Presa sud-coreeană, citată de Breitbart, a scris şi că Seal Team 6, comandoul care l-a asasinat pe Ossama Bin Laden, a executat exerciţii pentru lichidarea lui Kim Jong-un.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: