Trump își SUŢINE aliații din CAMPANIE: Să înarmăm şi să antrenăm profesorii
Editura Evenimentul si Capital

Trump își SUŢINE aliații din CAMPANIE: Să înarmăm şi să antrenăm profesorii

Autor: | | 0 Comentarii | 407 Vizualizari

Preşedintele Trump a intervenit la convenţia NRA, puternica lobbystă a armelor şi a garantat că atâta timp cât el va fi preşedinte la Casa Albă, Al Doilea amendament din Constituţie va fi respectat. Este pentru a treia oară când Trump vorbeşte la Asociaţia NRA - aliatul din campanie - susţinând legea armelor cu toate riscurile posibile.

Trump a avut un discurs şocant la Asociaţia PRO- ARME NRA: Profesori înarmaţi şi antrenaţi, paznici înarmaţi în şcoli

Trump susţine înarmarea până în dinţi a personalului didactic din şcoli, mai multe controale asupra antecedentelor celor ce achiziţionează arme, necesitatea de a interzice arme pentru persoanele periculoase, inclusiv acelea cu probleme mentale. Dar nicio referire la creşterea pragului vârstei pentru a putea cumpăra o armă. Aceasta este reţeta lui Donald Trump pentru a evita repetarea masacrelor ca acela de la liceul din Parkland.

Cât voi fi eu preşedinte GARANTEZ dreptul de a poseda arme

Şeful Casei Albe a suscitat entuziasmul reprezentanţilor National Rifle Association (NRA) garantând că Al doilea Amendament din Constituţie, acela care garantează dreptul de a poseda arme, nu se va afla niciodată în pericol atâta timp cât el se va afla la conducerea Ţării: ''Drepturile tale se află sub asediu, dar nu vor fi niciodată sub asediu atâta timp cât eu voi fi preşedinte''.

''Toţi vrem şcoli mai sigure -a spus Trump în foarte aplaudatul său discurs -, dar profesorii perfect antrenaţi va trebui să poarte arme, ascunse evident, fiindcă dacă vor şti că sunt arme înăuntru, killerii nu vor mai intra''. Cu tonuri de campanie electorală care înflăcărează baza sa electorală, i-a definit ''patrioţi'' pe membrii NRA. Apoi a plusat: ''Dacă vom pune în afara legii armele aşa cum vor unii, va trebui să punem în afara legii şi camioanele şi furgonetele care sunt noile arme ale teroriştilor''. Cuvinte care reprezintă răspunsul clar şi net al omului cel mai puternic al Statelor Unite, dat acelora care ar vrea să impună limite mult mai stricte pentru posesia armelor de foc.

Este a treia oară, potrivit La Repubblica, că preşedintele vorbeşte la NRA, pe care a considerat-o mereu un aliat încă de la începutul campaniei electorale care l-a dus la Casa Albă. În octombrie 2016, NRA a sponsorizat o serie de spoturi de televiziune în favoarea lui în Pennsylvania, Carolina de Nord şi Ohio. Iar Trump a câştigat în toate cele trei state. Preşedintele, care în discursul său s-a distanţat de anumite teme - de la Coreea la Russiagate - a cerut adepţilor la NRA să voteze în masă la alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, mulţumindu-le pentru susţinerea care i-au dat-o în trecut. ''Aţi ieşit cu toţii. Aţi ieşit cu toţii şi aţi votat''.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate