Evenimentul Zilei > International > Trump: „Asistăm la cea mai rapidă refacere economică din istoria Americii”
Trump: „Asistăm la cea mai rapidă refacere economică din istoria Americii”

Trump: „Asistăm la cea mai rapidă refacere economică din istoria Americii”

Donald Trump a declarat că economia Statelor Unite își revine cu rapiditate, în ciuda pandemiei de coronavirus.

„Asistăm în prezent la cea mai rapidă refacere economică din istoria Americii”, a declarat Trump sâmbătă seara, cu ocazia unei conferințe de presă pe care a susținut-o la reședința sa de golf din Bedminster, New Jersey.

Președintele american a prezentat presei grafice care demonstrează că vânzările de automobile de ocazie au atins un nivel record, iar vânzările cu amănuntul și producția industrială au creșteri spectaculoase.

Trump a subliniat că și piața bursieră se ameliorează în ciuda căderilor record, din momentul în care pandemia de COVID-19 a lovit Statele Unite.

El a promis o creștere economică continuă, scăderi ale șomajului și o creștere accentuată a Produsului Intern Brut.

„Cred că le veți vedea în cursul următoarelor două luni și că veți avea ce să relatați înaintea alegerilor”, a mai spus Trump.

Liderul de la Casa Albă a declarat că Democrații încearcă să facă rău economiei, în ciuda sau tocmai din cauza semnelor care arată că aceasta își revine.

„Cred că Democrații fac tot posibilul pentru a împiedica asemenea cifre”, a afirmat el. „Nu le plac astfel de cifre, deoarece cred că le vor dăuna în alegeri, dar cred că ar trebui să ne unim cu toții.”

Trump a subliniat chiar că China face achiziții importante de porumb și soia din Statele Unite în ultima perioadă, precum și de vite.

„Fac asta pentru a mă face pe mine fericit”, a glumit el, „dar visează la Joe Biden, le-ar plăcea ca acest lucru (victoria lui Biden) să se producă.”

Președintele a declarat că economia este pe calea cea bună, dar a avertizat că dacă Democrații câștigă președinția în noiembrie și măresc impozitele, așa cum au promis, Statele Unite vor suferi rău în 2021.

„Dacă niște inși stupizi nu sunt aleși anul viitor, vom avea unul dintre cei mai frumoși ani pe care i-am trăit vreodată.”

Experții au subliniat în repetate rânduri că actuala criză economică, provocată de epidemia de coronavirus, diferă structural de criza financiară din 2008.

Dacă aceea a avut nevoie de ani buni pentru recuperare, acum există suficienți bani în piață. Singura condiție pentru o revenire rapidă este ca economia să fie lăsată să lucreze, eliberând-o de restricții, izolări și „lockdown”.