Evenimentul Zilei > International > TRUMP arată că s-a inspirat de la OBAMA privind închiderea frontierelor pentru anumiți străini
TRUMP arată că s-a inspirat de la OBAMA privind închiderea frontierelor pentru anumiți străini

TRUMP arată că s-a inspirat de la OBAMA privind închiderea frontierelor pentru anumiți străini

Decretul privind închiderea frontierele pentru anumiți refugiați și străini nu îi vizează în mod special pe musulmani, a precizat președintele american, Donald Trump, duminică într-un comunicat.

"Pentru ca lucrurile să fie clare, nu este vorba despre o interdicție vizându-i pe musulmani, așa cum mass-media informează în mod fals", s-a apărat Donald Trump. "Nu are nimic de-a face cu religia, este vorba despre terorism și securitatea țării noastre", a adăugat el.

Liderul administrației de la Washington a subliniat că cele șapte țări lovite de interdicție (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen) figurează pe o listă de țări utilizată sub administrația Obama: persoanele care au efectuat călătorii acolo în ultimii cinci ani nu mai au dreptul de a reveni în SUA fără viză.

Donald Trump a mai afirmat că, în 2011, administrația Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiații irakieni pentru o perioadă de șase luni.

În plus, a spus el, "sunt peste 40 de țări în lume cu o majoritate musulmană care nu sunt afectate de acest decret".

"America a fost întotdeauna un pământ al libertății și patria celor curajoși. Ne păstrăm astfel libertatea și securitatea, așa cum mass-media o știu, dar nu vor să o spună", a adăugat președintele american.

El a reamintit că eliberarea vizelor va fi reluată la finalul celor 90 de zile de suspendare, când noi proceduri de control vor fi fost introduse.