Statele Unite dislocă 250 de militari pentru a consolida portul de intrare din Eagle Pass. Ca răspuns la o caravană care ar fi încercat să folosească acest punct de trecere spre Statele Unite.

Trupele sunt extrase din Arizona și repoziționate în Texas. Forțele dislocate cuprind poliție militară, personal medical militar, dar și ingineri.

Săptămâna trecută, Pentagonul a anunțat că va trimite 3750 de soldați la graniță pentru a sprijini Departamentul pentru Securitate Națională și va extinde gardul de sârmă ghimpată  cu încă 150 de mile.

În total vor fi 4.250 de soldați dislocați la graniță. În plus, mai există alți 2300 de polițiști care îndeplinesc aceeași misiune.

În discursul de marți noapte al lui Donald Trump, acesta a continuat să insiste asupra construcției zidului la granița cu Mexic. Acesta a declarat că nu dorește un zid simplu, ci unul construit din oțel. 

Zidul va fi amplasat acolo unde agenții de frontieră vor raporta că este cea mai mare nevoie.

Cu toate că Donald Trump își dorește acest zid, în legea bugetului pentru acest an nu au fost prevăzute cheltuieli cu o asemenea construcție. Acest lucru a condus la un blocaj instituțional fără precedent, Trump refuzând să semneze legea timp de aproape două săptămâni, informează Military Times.