Evenimentul Zilei > Actualitate > Trump a pierdut totul! Miliardarul din spatele său a dispărut! Trădarea nu are limite
Trump a pierdut totul! Miliardarul din spatele său a dispărut! Trădarea nu are limite

Trump a pierdut totul! Miliardarul din spatele său a dispărut! Trădarea nu are limite

Donald Trump a fost „trădat” din nou de cineva la care nu s-ar fi așteptat niciodată și totodată a pierdut și sprijinul financiar pe care miliardarul i l-a oferit până acum.

Miliardarul Peter Thiel, cel mai cunoscut susținător al lui Trump din domeniul IT, pare să se distanțeze de campania electorală a președintelui SUA. Thiel se teme că președintele Donald Trump va pierde alegerile.

Acesta s-a distanțat de Trump după ce criza generată de Coronavirus a făcut ca zeci de milioane de americani să rămână fără joburi. Miliardarul crede că urmează o recesiune extrem de profundă undeva prin luna noiembrie, lucru ce îl va face pe Trump vulnerabil.

Thiel este un susținător foarte „vocal” a lui Trump încă din 2016, când a susținut un discurs în cadrul Convenției Republicane și a donat 1,25 milioane de dolari pentru campania sa, dar și pentru alte grupuri ce îl susțineau pe Donald Trump. Milairdarul, care și-a câștigat averea ajutând la fondarea PayPal înainte de a deveni unul dintre cei mai mari investitori în Facebook, nu are în plan nicio donație pentru campania lui Trump de anul acesta.

Viziunea liberală a lui Thiel l-a ajutat să devină un „contur bine trasat” pentru sfera politică liberală. L-a ajutat atât de mult încât i-a devenit și scuză pentru a se muta în Los Angeles în 2018, unde locuiește și acum.

Acesta a început să-și piardă încrederea în Trump încă din luna martie, când președintele a răspuns foarte greu, și fără succes, pericolului pe care Covid-19 l-a ridicat în SUA, iar asta se întâmpla încă dinainte ca el să-și dea seama de anvergura reală a situației generate de vrusul chinezesc și ce efecte devastatoare vor avea asupra economiei acțiunile lui Trump.

Este posibil ca miliardarul încă să voteze pentru Trump, arată un raport publicat de The Wall Street Journal. În ciuda retragerii sprijinului financiar pentru Trump în campania din noiembrie, Thiel a declarat că are în plan să se focuseze mai mult pe ajutorul trimis republicanilor ce candidează pentru Congres, scrie Washingtontimes.