Pe de altă parte, specialiștii susțin că revizia trebuie făcută an de an pentru a ne asigura că centrala funcționează în parametrii optimi, dar și pentru a diminua costurile suplimentare.

În lunile friguroase, putem ajunge să scoatem din buzunare sume destul de mari de bani pentru plata facturilor, dar, din fericire, există tot felul de metode prin care aceste costuri pot fi diminuate

Astfel, în „clasa” centralelor care ne ajută să salvăm sume importante de bani intră instalațiile care nu trebuie să fie mai vechi de 15 ani deoarece, o astfel de centrală duce la pierderi mari din cauza faptului că are un grad de eficiență, mediu, de până la cel mult 70%.

Asta va însemna că o centrală termică veche mai trebuie să funcționeze, pe perioada întregului an, cu o temperatură constantă ridicată. În acest mod se și ajunge la respectiva marjă ridicată la nivel de pierderi.

Un alt truc care ne poate ajuta să plătim mai puțin este aerisirea periodică a caloriferelor. În cazul în care acestea nu se încălzesc uniform cu toate că sunt ajustate la capacitate maximă,  caloriferul trebuie aerisit urgent. Un calorifer aerisit este cu mult mai economic și ajută și la confortul termic, alături de durata de viață a centralei.

De asemenea, pentru a nu pierde căldură, pe timpul iernii, casa trebuie aerisită cel mult 5 minute.  Dacă aerisiți casa, trebuie să închideți termostatele, altfel acestea se vor deregla.

Ba mai mult, pentru a funcționa la capacitate maximă, caloriferele nu trebuie să fie utilizate pentru a usca rufe. Acest „obicei„ le poate scădea capacitatea cu până la 20%.

 

Te-ar putea interesa și: