Cele mai frecvente situații în care trebuie să te descurci cu mai nimic se petrec în bucătărie. Noroc cu iscusiții și genialii care au descoperit mici trucuri menite să ne facă viața mai ușoară în astfel de momente
Ai pregătit aluatul pentru prăjitura cu vișine, dar ai uitat să cumperi și un dispozitiv de scoatere a sâmburilor? Nicio problemă! Te poți descurca foarte simplu cu un băț de frigăruie și o sticlă.
Pune vișina pe gura sticlei și împinge cu bățul sâmburele în interior. Simplu ca ”bună ziua”! Și, da!, funcționează și în cazul cireșelor sau măslinelor.
Montează două suporturi pentru prosoape pe interiorul ușii cabinetului din bucătărie, pentru a obține un spațiu de depozitare ideal al capacelor.
Hrana animalelor de companie sau orezul, pastele, făina și grișul se pot păstra mult mai bine și într-un mod util, dacă vă folositi de dopurile sticlelor de plastic pe care nu le mai folosiți și câteva pungi. În imagini se pot oberva pașii simpli pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a ține proaspete aceste alimente mai bine de două luni.
REȚETE
1. CHEESECAKE CU FRUCTE PROASPATE
Ingrediente
Branză Philadelphia 1 kg z Zahăr 300 gr. z Ouă 8 buc. z Esență de portocale 10 ml. z Coajă rasă de portocale 10 gr. z Frișcă Hulala 230 ml. z Gem de coacă- ze 80 gr. z Biscuiți simpli 150 gr. z Amestec de cereale de ciocolată 100 gr. z Mentă 5 gr. z Unt 100 gr. z Fructe proaspete
Rețeta
Brânza se bate cu ouăle și zahărul z Se adaugă esența, frișca lichidă și coaja de portocală z Se pune în blender z Se bate până când se face spumă z Se rup biscuiții și se amestecă cu cerealele și untul z Se curăță fructele și se acoperă cu zahăr, menta tăiată mărunt și le punem în frigider z Se lasă la rece până când zahă- rul se topește și se formează un sirop z Se pune amestecul de biscuiți într-o tavă, care a fost unsă cu unt și se toarnă siropul z Se pune în cuptor la 180 de grade aproximativ 30 de minute z Se stinge focul și se lasă în cuptorul deschis z Se taie o felie și o așezăm pe o farfurie z Se adaugă fructele z Se decorează cu fructe proaspete sau gem și cu mentă proaspătă
2. COTLET DE PORC ÎN CRUSTĂ DE IERBURI FINE, ATINS DE O CATIFELATĂ CREMĂ CALDĂ DE GORGONZOLA
Ingrediente
Cotlet de porc 180 dkg z Rozmarin 10 gr. z Cimbru 10 gr. z Salvie 5 gr. z Piper negru 2 gr. z Sare 5 gr. z Pungi vidat 1 buc. z Ulei de măsline 30 ml. z Vin alb sec 100 ml. z Gorgonzola 50 g. z Smântână 20 ml. z Parmezan 50 g.
Rețeta
Fasonăm o bucată de cotlet de porc z Tocăm marunt toate mirodeniile z Adăugăm sare și piper z Un pic de ulei de măsline z Turnăm vin alb la compoziția de mirodenii z Tăvălim carnea în amestecul de mirodenii z Sigilăm cotletul în punga specială pentru cuptor z Îl punem la cuptor la 70 de grade aprox. 2 ore z Lăsăm să se topească în bain marie brânzeturile z Feliăm subțire cotletul de porc și îl condimentăm cu sosul de brânzeturi.
La piață cu Antonio Passarelli
Premiera: 18 Septembrie, la ora 21:30, TV PAPRIKA
„Scopul principal al serialului este ca toată lumea să prindă gustul cumpărăturilor la piață. Am cutreierat multe piețe, am discutat cu producători și vânză- tori și peste tot am descoperit comori. Iar din ingredientele procurate, Antonio Passarelli va pregăti în fiecare episod, în bucătăria TV Paprika, câteva feluri de mâncare delicioase și interesante. Desigur, alături de rețetele excelente vor fi prezentate și de această dată idei și trucuri utile atât pentru cumpărătorii începători, cât și pentru cei experimentați.”, Antonio Passarelli