Trucul care prelungește transformă total telecomanda. Puțini știu acest detaliu

Trucul care prelungește transformă total telecomanda. Puțini știu acest detaliu Sursa foto: Pixabay

O telecomandă poate prezenta primele semne de uzură la scurt timp după ce a fost achiziționată. Unul dintre factorii care conduc spre acest rezultat are legătură cu presiunea asupra butoanelor. Pasionații de tehnologie din Slovacia au descoperit trucul ingenios care prelungește durata de folosință a telecomenzii.

Truc pentru a prelungi durata de viață a bateriilor de la telecomandă

Puțini oameni știu că interferențele electromagnetice din jur pot afecta funcționarea corespunzătoare a butoanelor. De cele mai multe ori, aceste interferențe sunt cauzate de alte dispozitive electronice.

Pasionații se tehnologie din Slovacia au descoperit cum pot prelungi durata de viață a bateriilor de la telecomandă, precum și al acestui dispozitiv. Conform acestora, adăugarea unei mici bucăți de folie de aluminiu în compartimentul bateriilor poate avea un impact semnificativ asupra performanței acesteia.

Dispar problemele ce țin de controlul slab și uzura bateriei

Plasarea unei bucăți mici de folie în compartimentul bateriilor va avea efecte rapide legate de controlul și contactul slab. De asemenea, pasionații de tehnologie spun că utilizatorii nu vor mai avea probleme legate de uzura acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News
Telecomandâ

Sursa foto: Pixabay

Folia de aluminiu este utilă datorită proprietăților sale conductive, fiind un aliat valoros în îmbunătățirea conexiunii dintre baterii și contactele din telecomandă. Pasionații de tehnologie slovaci spun că odată cu această această optimizare, semnalul va fi unul puternic.

Folie aluminiu pentru bucătărie

Sursa foto: 298164041 © Yulia Ryabokon | Dreamstime.com

Cum se aplică folia în compartimentul bateriilor de la telecomandă

Cei care vor să prelungească durata de viață a bateriilor, precum și a acestui accesoriu util în toate locuințele, pot urma acești pași. Bucata de folie se îndoaie și se așează între cele două baterii. Acestea se poziționează astfel încât capacul să poată fi închis etanș.

Folosirea foliei de aluminiu în acest scop contribuie și la protejarea mediului înconjurător, spun pasionații de tehnologie. Cu ajutorul acesteia,  duratei de viață a bateriilor crește, iar utilizatorii nu sunt nevoiți să le cumpere des, contribuind astfel la un stil de viață mai sustenabil.