Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece

Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece Cum să dezgheți mașina foarte rapid. Un truc simplu, dar eficient. Sursa foto: Noah Strycker | Dreamstime.com

În timpul sezonului rece, șoferii se confruntă adesea cu provocări legate de ștergătoare. În absența unei măsuri de protecție, când temperaturile scad sub limita de îngheț, acestea pot deveni inutilizabile.

Dacă, în agitația dimineții, șoferul uită să desprindă ștergătoarele de parbriz, există riscul rapid de deteriorare. Pornirea sistemului de ștergere, de exemplu, poate afecta lamelele din cauciuc, care sunt extrem de sensibile.

Același pericol survine și atunci când ștergătoarele înghețate sunt smulse cu forța de pe parbriz.

Trucul folosit de șoferi pentru ștergătoarele de parbriz, în timpul iernii

Pentru a preveni problemele cu ștergătoarele de parbriz în timpul înghețului, există un truc simplu pe care șoferii îl pot aplica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un mod de prevenire a înghețării ștergătoarelor este utilizarea unui carton. Ideal ar fi să fixați cartonul între ștergătoare și parbriz în seara anterioară. Cu toate acestea, Clubul Auto German (ADAC) avertizează că acest truc „nu este recomandat”.

Cartonul se poate îmbiba cu apă și risca să înghețe. Așadar, această soluție simplă este mai degrabă considerată o măsură de urgență decât una optimă.

Parbriz în timpul iernii

Curățare parbriz. Sursa foto: Bogdanhoda | Dreamstime.com

Șoferii pot ridica pur și simplu ștergătoarele

ADAC recomandă utilizarea huselor obișnuite pentru parbriz, echipate cu folie de aluminiu.

Aceste huse sunt disponibile pe scară largă în prezent. O alternativă propusă de ADAC constă în folosirea foilor de protecție pentru documente plasate sub ștergătoare.

Cei fără o husă la îndemână pot ridica pur și simplu ștergătoarele, conform recomandărilor ADAC. În funcție de modelul mașinii, aceasta necesită plasarea ștergătoarelor în poziția de service, conform informațiilor furnizate de HNA.

Cum să mențineți ștergătoarele de parbriz într-o stare optimă

Pentru a asigura o performanță optimă a ștergătoarelor și pentru a le menține într-o stare bună pe termen lung, există o serie de recomandări pentru șoferi.

E bine să evitați utilizarea ștergătoarelor pe parbrizul uscat, fără lichid de spălare sau până când dezghețarea parbrizului nu este totală.

De asemenea, e recomandat să le înlocuiți atunci când constatați că acestea lasă urme sau dungi, efectuează o ștergere cețoasă, produc zgomot sau lasă zone neatinse pe parbriz.

Aceste efecte au ca și cauză principală pierderea elasticității cauciucului din lamele.