Locuitorii au declarat că au auzit bombardamente în centrul orașului, în timp ce numărul morților în ultimele două săptămâni a crescut la 220.

Violențele au cunoscut o creștere după ce Casa Albă a declarat vineri că președintele american Donald Trump a discutat telefonic la începutul săptămânii cu Haftar, care a început ofensiva asupra Tripoli pe 3 aprilie.

Declarația Statelor Unite în care se arată că „a recunoscut rolul important al generalului Haftar în combaterea terorismului și asigurarea resurselor petroliere ale Libiei” a înfurati oponenții acestuia.

În ciuda ofensivei, Armata Națională a Libiei a lui Haftar nu a reușit să străpungă linia sudă a forțelor aliate a administrației recunoscută internațional.

Sâmbătă, bombardarea a fost mai intensă și mai frecventă decât ăn zilele anterioare iar bombardamentele au putut fi auzite și în cartierele centrale la mai mult de 10 kilomentri de linia frontului, conform locuitorilor.

Vineri, doi copii au fost uciși în bombardamentele din sudul capitalei.

Joi, atât Statele Unite, cât și Rusia au declarat că nu pot susține rezoluția Consiliului de Securitate al ONU și au cerut încetarea focului în Libia.

Rusia se opune rezoluției elaborate de britanici, învinuindu-l pe Haftar de escaladarea violenței după ce armata acestuia a ajuns la periferia Tripoli la începutul acestei luni.

Statele Unite nu și-au motivat decizia de a nu susține proiectul de rezoluție, care cere părților combatante să permită accesul necondiționat al ajutorului umanitar în Libia.

Țara a fost cuprinsă de conflicte de când fostul lider al Libiei, Muammar Gaddafi, a fost dat jos de la putere în 2011.

Te-ar putea interesa și: