Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei brașoveni au fost surprinși furând o șină de cale ferată pe pe magistraa CFR 300, între stațiile Stupini și Bod
Trei brașoveni au fost surprinși furând o șină de cale ferată pe pe magistraa CFR 300, între stațiile Stupini și Bod

Trei brașoveni au fost surprinși furând o șină de cale ferată pe pe magistraa CFR 300, între stațiile Stupini și Bod

Acum, ei riscă între 3 și 10 ani de închisoare pentru periclitarea traficului feroviar. Dacă nu ar fi fost prinși la timp, trenurile de marfă și călători care circulă pe acest tronson ar fi deraiat.

Trei bărbați în vârstă de 18, 29, respectiv 37 de ani au fost surprinși de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov în timp ce furau o bucată din șina de cale ferată  de pe magistrala CFR-300,  între stațiile CFR Stupini și Bod.  

     Prejudiciul cauzat Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov, în valoare totală  de 21.800 lei,  a fost recuperat în totalitate. Dacă nu ar fi fost surprinși la timp, fapta lor ar fi pus în pericol traficul feroviar și ar fi condus la deraierea trenurilor de călători și de marfă care circulă pe acest tronson de cale ferată.

               Bărbații  au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore  şi introduşi în Arestul I.P.J. Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor  de furt calificat şi distrugere sau semnalizare falsă.

 

„Prin faptele săvârșite de cei trei s-a pus în pericol siguranța circulației pe calea ferată, respectiv   magistrala 300. Contrașina sustrasă  avea rolul de a ghida materialul rulant (trenurile) în timpul tranzitării tronsonului respectiv, existând pericolul deraierii trenurilor de marfă sau de călători dacă faptă nu era identificată și remediată în timp util.

 

Aceștia riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 și 10 ani.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.