Traseul banilor din rețeaua Coldea. Cum ajungeau sutele de mii de euro în conturile generalului

Traseul banilor din rețeaua Coldea. Cum ajungeau sutele de mii de euro în conturile generalului Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Sute de mii de euro ajungeau din conturile firmei de consultanță a lui Dumitru Dumbravă în conturile generalui (r) Coldea. Traseul banilor era unul destul de simplu. Mai exact de la firma de avocatură a lui Doru Trăilă zeci de mii de euro ajungeau în conturile lui Dumitru Dumbravă.

Desigur că banii erau dați pentru consultanța pe care firma acestuia o dădea avocaților mai ales în spețele legate de oameni de afaceri. Firma lui Dumitru Dumbravă oferea consultanță pentru afaceri și management al consultanței în materie de prevenire și combatere a faptelor de corupție.

Traseul banilor din rețeaua Coldea. Cum ajungeau banii de la Trăilă la Coldea

Desigur că acest domeniu avea legătură cu diferitele litigii în care intrau avocații de la firma lui Trăilă. Doar că cei mai mulți bani nu ajungeau la avocați, ci la firma lui Dumbravă.  Culmea este că firma în cauză dădea sfaturi și în cazuri de tentative de omor, deși legătura acestei infracțiuni cu cele de corupție nu prea există.

În cazul lui Hideg nu mai puțin de 300.000 de lei a dat omul de afaceri firmei de avocatură. Din ei, 245 de mii s-au direct la Dumitru umbravă. 87.000 de lei ajung la Florian Coldea, care are și el o altă firmă de consultanță. Procurorii spun că în ultimii doi ani banii pe care Trăilă îi încasa prin firma de avocatură aveau cam același traseu. În majoritatea lor erau virați către firma lui Dumbravă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Florian Coldea la DNA mai 2024

Florian Coldea la DNA mai 2024 Sursa Foto: Captură Video

Mihai Tufan a beneficiat de analize de risc de la Dumbravă

Acesta la rândul lui dădea mai departe partea lui Florian Coldea. Așa se explică și milioanele de lei pe care cele două firme le-au avut ca profit în ultimii ani. Firma lui Dumbravă a reușit că încaseze din ianuarie 2022 până în ianuarie 2024 de la Trăilă peste 5 milioane de lei. Iar de aici peste 1 milion de lei pleacă la firma lui Coldea. Iar contractele de consultanță cresc odată cu dosarele în care este implicat Doru Trăilă. Dumbravă a făcut și analize de risc în cazul lui Mihai Tufan. În acest caz omul de afaceri a făcut doar 1 an și 9 luni de închisoare în dosarul de tentativă de omor. Acesta a încercat să-și omoare angajata pe DN1.