Evenimentul Zilei > Economie > Transportatorii au oprit protestul: Avem nişte PROMISIUNI!
Transportatorii au oprit protestul: Avem nişte PROMISIUNI!

Transportatorii au oprit protestul: Avem nişte PROMISIUNI!

Transportatorii au promisiuni de la Guvern că vor fi schimbări pe RCA.

Ei vor avea marţi o nouă întâlnire cu autorităţile, la sediul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), pentru a discuta despre revendicările solicitate, a declarat marţi, după discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, Mihai Viorel Ghişa, reprezentantul Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), potrivit Agerpres

„Avem nişte promisiuni că de mâine se schimbă ceva pe RCA. Ne-au spus că nu pot da Ordonanţă de Urgenţă în acest moment. Vom avea marţi, la ASF, o nouă întâlnire. Sunt dezamăgit, pentru că nu se poate scoate supra-acciza pe loc, însă (vicepremierul Vasile Dîncu – n. r.) a spus că nu are nicio împuternicire pentru aşa ceva. Am cerut şi să fim asiguraţi în Europa şi ni s-a răspuns că au în vedere acest lucru”, a afirmat Ghişa. 

În ceea ce priveşte drepturile de autor, Ghişa a spus că vicepremierul Vasile Dîncu a dat asigurări că va vorbi la ORDA şi se va încerca introducerea în taxa de înmatriculare a sumei pentru drepturile de autor o singură dată şi că probabil va fi de 100 de euro, ca în Europa. 

Mitingul transportatorilor s-a încheiat fără incidente, în jurul orei 15,00, când protestatarii au început să elibereze zona. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.