Crina Pintea, Nora Mork, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Laura Chiper, Andreea Klikovac, Linea Torstensson şi Carmen Martin sunt cele opt jucătoare de calibru care vor îmbrăca tricoul CSMB-ului din sezonul viitor. Pe lângă acest lucru, PMB a mai anunțat că acordurile handbalistelor Iulia Curea, Elizabeth Omoregie şi Dragana Cvijici au fost prelungite.

Însă, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, nu știe dacă va mai continua la CSM București, după ce Gabriela Firea, edilul Capitalei, a anunțat că Primăria Municipiului București nu-i poate mări salariul „tricolorei” în sezonul viitor. 

Primaria Capitalei: Nume grele ale handbalului mondial vor juca la CSM Bucuresti! Crina Pintea, Nora Mork, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Laura Chiper, Andrea Klikovac, Linnea Torstensson și Carmen Martin intaresc lotul campioanei Romaniei la handbal feminin in noul sezon.

Pentru postul de inter dreapta a fost transferată și Andrea Klikovac, componentă de bază a naționalei statului Muntenegru, cu care a cucerit aurul European în 2012. Actualmente la Kisvárdai KC, în Ungaria, handbalista în vârstă de 27 de ani are 60 de selecții la națională și 20 de reușite.

Carmen Martin (30 de ani) revine la CSM București, după prima ei aventură alături de ”tigroaice”, între 2014-2017, perioadă în care a cucerit și Liga Campionilor (2016) și a primit titlul de ”cetățean de onoare” al Capitalei. Desemnată cea mai bună extremă dreapta a Campionatului European din 2014, 2016 și 2018, iberica este medaliată cu bronz la Olimpiada din 2012, tot pe locul trei a terminat și Mondialul din 2011și are în palmares și două medalii de aur la Europene (2008, 2014).

Una dintre cele mai experimentate handbaliste ale lumii, suedeza Linnea Torstensson a semnat cu CSM București până în vara lui 2020. Scandinava revine în lotul ”tigroaicelor”, cu care a câștigat Liga Campionilor în 2016, când a și primit distincția de ”cetățean de onoare” al Capitalei. Sportiva are în palmares Cupa EHF (2011) și o medalie de argint la Europeanul din 2010, competiție la care a fost desemnată MVP.

Clubul Sportiv Municipal din București anunță că nu a încheiat campania de achiziții și întărește dorința de prelungire a contractului Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii. Discuțiile se poartă în continuare, iar oficialii clubului din Capitală și-au exprimat toată deschiderea vizavi de prelungirea colaborării. CSM Bucuresti nu a definitivat încă echipa de antrenori care va conduce destinele formației în sezonul”, se arată în comunicatul Pimăriei Capitalei.