Autorităţile susțin că DN 67C, cea mai înaltă șosea din țara noastră, este nesigur pentru şoferi, iar oficial, drumul figgurează ca ”şantier în lucru”. ”Drumul Regelui” leagă Transilvania și Oltenia, la peste 2.000 de metri altitudine, punctul maxim fiind în Pasul Urdele, la 2.145 m.

Potrivit legislaţiei, pătrunderea pe un drum închis se sanţionează cu o amendă de până la 680 de lei.

Modernizarea Transalpina a început în urmă cu cinci ani. Lucrările s-au oprit anul trecut, firma executantă, Romstrade SRL, intrând în insolvenţă. „Avem garanţii pentru lucrare de aproximativ 134 de milioane de lei, din care în vigoare sunt de vreo 39 de milioane de lei şi expirate de 95 de milioane de lei, dar pe care am pus sechestru asigurator. Din banii obţinuţi din garanţii vom continua lucrările. Noi am declanşat procedura, am făcut notificare către casa de insolvenţă, dar nu pot să spun când ne vom apuca de lucrări. Instanţa ar trebui să se pronunţe repede. Lucrarea este realizată acum în procent de 85%. Banii obţinuţi din garanţii sunt suficienţi să finalizăm lucrările”, afirma, în luna mai, directorul CNADNR, Narcis Neaga.

În prezent, șoferii care intră pe Transalpina o fac pe proprie răspundere. Principalul motiv pentru care şoseaua nu este deschisă circulaţiei este că o serie de lucrări nu au fost finalizate, respectiv montarea unor parapeți și semnalizarea rutieră, pe mai multe porţiuni, conform DigiTV. (Sursa foto:Romaristravel)