Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Orban: ”Politicienii ar trebui să nu fie preocupați doar de prorpiul buzunar”
Traian Orban: ”Politicienii ar trebui să nu fie preocupați doar de prorpiul buzunar”

Traian Orban: ”Politicienii ar trebui să nu fie preocupați doar de prorpiul buzunar”

Președintele Asociației ”Memorialul Revoluției” din Timișoara, care a înființat singurul muzeu dedicat schimbării de regim în România, se declară revoltat și învins de sistem.

Parte în dosarul Revoluției recent clasat, în calitate de victimă, Traian Orban spune că de ani de zile cei care au luptat pentru libertate în decembrie 1989 sunt nedreptățiți. El a fost împușcat în picior chiar în primele zile ale evenimentelor de acum 26 de ani. În fața deciziei de clasare puse de parctetul ÎCCJ, Traian Orban este tranșant.

”Sper să se redeschidă dosarul și să se facă dreptate până la urmă.  Clasarea acestui dosar este un abuz făcut de procuror. E, până la urmă, o imixtiune gravă a politicului în actul de justiție. Acest lucru s–a făcut acum câțiva ani, și nimănui nu îi pasă că au murit atâtția oameni și s-a vărsat atâta sânge la Revoluție. Cei care decid nu înțeleg că tot ceea ce există și felul în care e, toată viața noastră de după Revoluție se dat acestui eveniment, Revoluției anticomuniste din decembrie 1989, sacrificiului și luptei pentru libertate și integritate. Noi, în calitate de victime, am cerut să fie pedepsiți cei care au tras în noi. O parte din dosare au fost judecate, dar mai există de șase ori mai multe victime după victoria Revoluției. Iar aceștia nu au fost dușmani ai poporului. Au murit și militari, și lucrători din Ministerul de Interne, și foarte mulți civili, bărbați, femei, tineri.

Eu nu mai am resurse să fac ceva. Dar sper ca justiția să își facă treaba. Cei care profită  de pe urma sistemului ar trebui să fie preocupați de acest lucru, nu numai de propriul buzunar”, a declarat Traian Orban, președintele Asociației ”Memorialul revoluției” din Timișoara.