Traian Băsescu a declarat, aseară, că este mulțumit de Codul Electoral, precizând că este un lucru bun că se renunţă la votul uninominal. „Renunţarea la votul uninominal, la care eu am ţinut atât de mult, s-a dovedit un mare eşec după modificările făcute legii.

Până la urmă a ajuns un uninominal compensat, care a generat un monstru de Parlament”.El a mai spus că finanţarea partidelor i se pare corectă dar ar vrea „prevederi legale care să nu elimine pur şi simplu din competiţie partidele mici”. În același timp, fostul șef al statului a spus că votul prin corespondență nu mai poate fi amânat și că partidele au uitat de această promisiune după alegerile prezidențiale. Potrivit lui Băsescu, „păcăleala cu şapte parlamentari care să reprezinte diaspora” nu poate funcţiona şi „nu este credibilă”.

„Voiculescu să explice unui judecător sau unui procuror”

El a avut un conflict cu o jurnalistă a Antenei 3. Fostul președinte a acuzat- o pe ziaristă că minte după ce ea a afirmat că o parte a terenului de la Nana a fost retrocedată ilegal. Pe directorul Antenei 3 l-a numit „răspopitul Gadea”. „Nu ați transferat bani din Crescent, banii securității, în trustul lui Voiculescu? Îmi permiteți să va spun că mințiți?”, a răspuns Băsescu, la întrebările repetate ale ziaristei.

Fostul preşedinte a mai spus că Dan Voiculescu ar trebui „săși ia toți salariații de care și-a bătut joc punându-i să transfere banii Securității” în compania sa şi, „dacă are curaj, să meargă în faţa unui procuror sau judecător să explice”. La plecare, fostul președinte a întrebat-o pe ziaristă: „Dar de ce vă enervaţi? Eu nu v-am jignit, fiţi calmă. Știu, trăiți într-un trust cu oameni de proastă calitate, dar e problema dumneavoastră”.