Evenimentul Zilei > Monden > Traian Băsescu, subiectul unei picturi nemaivăzute. Titlul lucrării lui Costin Craioveanu: „God is a DJ”
Traian Băsescu, subiectul unei picturi nemaivăzute. Titlul lucrării lui Costin Craioveanu: „God is a DJ”

Traian Băsescu, subiectul unei picturi nemaivăzute. Titlul lucrării lui Costin Craioveanu: „God is a DJ”

Artistul plastic Costin Craioveanu a finalizat un tablou ce îl ipostaziază pe fostul președinte al României Traian Băsescu. Pentru alegerea titlului picturii, „God is a DJ”, Costin Craioveanu s-a inspirat de la piesa omonimă a trupei britanice Faithless.

În tabloul artistului plastic Costin Craioveanu, fostul preşedinte Traian Băsescu apare purtând căşti profesionale pe cap, dar și o aură asemenea unui sfânt, pe care scrie „God is a DJ”.

Traian Băsescu, pictat de artistul Costin Craioveanu

Deși se declară „apolitic”, artistul Costin Craioveanu recunoaşte că îi „place faţa”, a spus pictorul despre tabloul cu Traian Băsescu.

Sursa: Jurnalul.ro

Costin Craioveanu este un artist apreciat în străinătate, având un stil art-pop, asemănător pictorilor Andy Warhol şi Yves Klein și este căsătorit cu Mihaela Cernea, solista trupei Class și fiica celebrului compozitor Mişu Cernea, conform Jurnalul.ro.

Un tablou cu Liviu Dragnea, vândut la licitație

Artistul plastic Paul Hitter l-a pictat pe fostul președinte PSD Liviu Dragnea, transpus drept un turist în Brazilia ce stă pe plajă alături de o localnică.

Sursa: Știrilekanald.ro

„Teleorman, Liviu Dragnea, ulei pe pânză, 100/90cm. Licitatia va fi deschisă până la 21 decembrie (n.a. 2018). Preţul porneşte de la 100 euro. Puteţi licita în comentarii sub tablou”, a scris pe Facebook Paul Hitter, lângă tabloul distribuit în mediul online.

După licitație, artistul Paul Hitter a scris un alt mesaj pe pagina de Facebook: „E o temă la modă, Dragnea e o legendă urbană dacă ne gândim la povestea cu cocotierii. Nu este primul dictator pe care l-am pictat. Eu am crezut că licitaţia merge mai sus. L-am vândut la 450 de euro, este sub cota mea dar bănuiesc că de frica DNA, cei din PSD şi nici opozanţii, n-au licitat”, a spus acesta.

Doi cunoscuți de-ai lui Liviu Dragnea, pictați într-o biserică din Teleorman

Doi afaceriști din Teleorman, care au donat fonduri pentru o biserică din Turnu Măgurele, au fost pictați pe pereții acesteia, în semn de mulțumire din partea preotului sfântului lăcaș de cult.

Sursa: Ziare.com

Frații Codrea, prieteni cu Valentin Dragnea, băiatul lui Liviu Dragnea, ar fi provocat nemulțumiri în rândul localnicilor, însă preotul localității nu ar fi dorit să renunțe la pictură, conform Liberinteleorman.ro.

Tablou cu Gigi Becali într-o biserică

După inundațiile din 2005, care au afectat puternic localitatea Vadu Roșca din județul Vrancea, Gigi Becali, patronul FCSB, a fost implicat în acțiuni de ajutorare a localnicilor, motiv pentru care aceștiau au și decis ulterior ca în biserica ridicată de afacerist acolo să fie pus un mural cu familia lui Becali.

Sursa: Vice.com

Întrebat dacă s-a simțit mai „binecuvântat” după aceea, patronul FSCB a spus: „Probabil, probabil, că dacă te pictează într-o biserică, te pictează dacă ești vrednic. Nu pictează așa, pe oricine. Și te pictează în biserică și harul lucrează. Fiind acolo pictat, harul lui Dumnezeu lucrează. Și atuncea, lucrând harul, încet-încet, cu pași mici, Dumnezeu te aduce la el, pe calea credinței și te întărește în har și mai puternic te face în credință.

Nu știu, nu mă simt, hai lăsați, nu știu, ce să zic acuma, să zic sentimentele mele? Nu ți le zic niciodată, da? Sunt lucruri care nu se zic, da? Nici nu poți să spui, nici nu ai cum să exprimi și nu-i neapărat pictura. Când te întărești în credință, sunt trăiri care nu le poți exprima și nici nu ai voie să le exprimi, pentru că e trăirea harului. Bine, hai, să fii sănătos, iartă-mă, că nu pot să spun mai multe”, a spus Gigi Becali, întrebat dacă astfel credința în Dumnezeu i-a devenit mai puternică, conform Vice.com.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: