„În ce mă privește, vă asigur că nu am pe conștiință nimic care să mă îndrepte către gândul că aș putea avea surprize cu DNA, cum de altfel s-a dovedit în ultima perioadă că sunt și destui oameni politici care sunt acuzați de DNA și în fața judecătorilor dosarele sunt întoarse. (…) Dormi îngrijorat când ai ceva pe conștiință, altfel nu ai nicio grijă, dar în ziua de azi ți se poate întâmpla să te ia. S-a văzut cu Alina Bica și cu alții”, a declarat președintele PMP pentru RomaniaTV.

Liderul PMP susține că acest nou dosar al Elenei Udrea este modul șefei DNA Codruța Kovesi de a acoperi faptul că refuză să dea niște răspunsuri la câteva întrebări legate de prietenia cu Sebastian Ghiță și de teza de doctorat.

„Aici nu e numai o chestiune de înscenări, la doamna Kovesi este indiscutabil și o chestiune femeiască, funcționează total și răutatea feminină, asta v-o pot spune fără dubii”, a mai precizat Băsescu.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat miercuri sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Fostul preşedinte a mai afirmat, potrivit News.ro, că procurorul-şef al DNA a avut relaţii strânse cu mulţi politicieni, în pofida declaraţiilor publice că datoria unui magistrat este să se ferească de asemenea legături. „Până în 2014 n-am ştiut că avea relaţii foarte bune şi cu politicieni din PSD (…) Zeiţa asta neîntinată este foarte umblată printre oamenii politici. După arestarea doamnei Alina Bica (fosta şefă a DIICOT – n. red.), spunea că un magistrat nu are ce căuta la evenimente cu politicienii (…) Dânsa a întors o realitate cu ocazia arestării doamnei Bica”,  a spus Băsescu.

Fostul președinte consideră că informaţiile legate de relaţia Laurei Codruța Kovesi cu Sebastian Ghiţă şi de modul în care şi-a obţinut teza de doctorat au venit ca o reacţie a declaraţiei șefei DNA prin care a negat legăturile cu Ghiţă. „A declanşat o revoltă în toţi cei care i-au turnat în pahare. Cât tupeu trebuie să ai?”, a comentat Traian Băsescu.

Întrebat dacă apreciază că Sebastian Ghiţă are probe legate de petrecerile pe care le organiza şi la care ar fi participat și Kovesi, Băsescu a răspuns: „Sunt convins că nu se fac petreceri fără poze şi nu cred că la Ghiţă s-a dus ca să studieze Codul Penal. Femeia asta are un tupeu incredibil”.

Fostul şef al statului a susţinut că sunt dosare instrumentate de către DNA în funcţie de interesele personale ale Codruţei Kovesi, dând exemplul dosarului lui Tiberiu Niţu, fostul procuror general care a demisionat în urma unui scandal legat de folosirea fără drept a coloanei oficiale. „A fost dosarul lui Niţu, pe care ştiţi că nu-l simpatizez (…) Aţi mai auzit ceva de dosarul lui? A fost nevoie de el la un moment dat, nu ştiu de ce”, a spus fostul preşedinte.

„Doamna Kovesi are un eşec moral major”, a adăugat Traian Băsescu.