Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Traian Băsescu scrie despre Silviu Mănăstire că mănîncă c…t pe postul B1Tv. Jurnalistul, postul, ceilalți confrați nu reacționează. Să cred că-i dau dreptate lui Traian Băsescu?!
Traian Băsescu scrie despre Silviu Mănăstire că mănîncă c…t pe postul B1Tv. Jurnalistul, postul, ceilalți confrați nu reacționează. Să cred că-i dau dreptate lui Traian Băsescu?!

Traian Băsescu scrie despre Silviu Mănăstire că mănîncă c…t pe postul B1Tv. Jurnalistul, postul, ceilalți confrați nu reacționează. Să cred că-i dau dreptate lui Traian Băsescu?!

N-am o relație apropiată cu Silviu Mânăstire, cum, de fapt, n-am sau nu mai am cu nici un jurnalist tînăr sau bătînd a coacere matură.

A fost o vreme cînd am investit sentimental în cîțiva tineri jurnaliști.

Experiențele nefericite cu toți (m-au înjurat cînd au primit ordin, uitînd că pînă atunci mă lingușiseră) m-au făcut prudent cînd vine vorba de a simpatiza vreun jurnalist mai acătării.

Sincer să fiu, deși mărturisesc o documentare ieșită din comun și o teză pe care o împărtășesc (cea a Sistemului prin care democrația românească de azi e una mafiotă), pastilele lui Silviu Mănăstire de la B1Tv nu mă încîntă.

Amintesc prea mult, prin patetismul evident, de multe alte emisiuni tv care au transformat presa în baricadă de luptă cînd nu e amvon din care dușmanii sunt trimiși în flăcările iadului.

Mai multe cazuri de corupție dezvăluite de pastilele sale în ultimul timp, Silviu Mănăstire le-a pus sub semnul Regimului Băsescu.

Există un regim Băsescu?

Firește că da.

E dat de cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu în care fostul președinte a făcut în țara asta ce-a vrut el.

Uneori lucruri bune, alteori lucruri rele.

După opinia mea, de regimul Traian Băsescu țin nu numai lucrurile bune, dar și lucrurile rele.

Printre lucrurile rele, la loc de frunte se situează jefuirea fără precedent bogăției naționale la nivel înalt, guvernamental, prin Afaceri demne de a rămîne în Istoria României, alături de Afacerea Tramvaielor, de Afacerea Skoda, de Afacerea Strousberg, drept întruchipări ale banditismului cu guler alb.

Sumele obținute direct din trezorerie prin intermediul unor pușculițe găsite de SRI au ajuns în buzunarele mahărilor din PDL.

O parte din ei s-au dus în vilele camarilei lui Traian Băsescu.

Restul sunt ușor de descoperiți în campania electorală începută de mult de PNL, partid căruia Binomul SRI-DNA îi permite să dea bani negri în dreapta și-n stînga.

Știa de aceste jafuri Traian Băsescu?

N-are importanță dacă știa sau nu.

S-au petrecut în timpul cînd el a fost mai mult decît un președinte de Republică. S-au petrecut în timpul cînd el a fost Tătucul națiunii.

Greșește Silviu Mănăstire atribuind afaceri precum cea de la ANRP regimului Traian Băsescu?

După opinia mea, nu.

Dar chiar dacă ar greși, ar fi vorba de dreptul legitim al unui ziarist de a se pronunța liber despre faptele și vorbele politicienilor din România.

Și în aceste condiții, politicienii nu-i pot răspunde ziaristului respectiv decît cu argumente temeinice, menite a dovedi opiniei publice faptul că greșește.

Cum îi răspunde politicianul Traian Băsescu lui Silviu Mănăstire?

„Mănăstire de la B1 TV, tu în ce regim mănînci…………. ?

Cînd îl cauţi are o treabă cu Regimul Băsescu.

Dacă a fost acuzat primarul de la Brăila, el a furat în regimul Băsescu.

Dacă a fost acuzat Truică, el a furat în regimul Băsescu.

Dacă a fost acuzată Crinuţa, ea a furat în Regimul Băsescu.

Dacă a fost acuzat Cocoş, el a furat în regimul Băsescu .

Mănăstire, tu în ce regim mînînci c……t după model Antena 3 ?

Cumva după model Eduard Hellvig ?

PS – Pe facebook sunt un om liber. Acestui mesaj nu i se aplică noua lege a defăimării.”

Mă număr printre jurnaliștii care de a lungul timpului am scris despre politicieni lucruri înfiorătoare.

Nici unul nu mi-a răspuns scriind negru pe alb că mănînc c… t!

Nici măcar Vadim n-a făcut asta, deși răposatul a întruchipat postdecembrist la modul absolut huliganismul de presă.

N-am întîlnit, în cei 26 de ani de postdecembrism, nici o reacție asemănătoare a unui politician la zicerile unui ziarist.

Cu e posibil să scrie așa despre un jurnalist, pe post de replică, fostul președinte al României, actual lider de partid?

În final, Traian Băsescu își justifică mizeria prin faptul că pe Facebook e un om liber să scrie ce vrea.

Sigur că e un om liber să scrie ce vrea din punct de vedere legal.

Dar din punct de vedere al minimelor norme civilizate, al ceea ce este și mai ales al ceea ce vrea să întruchipeze, Traian Băsescu nu e un om liber.

Nici măcar pe Facebook.

Dacă într-un fel reacția lui Traian Băsescu nu m-a surprins prea tare, în ultimul timp pe fostul președinte lăsîndu-l nervii, în schimb m-a surprins, dacă nu chiar m-a uluit, reacția lui Silviu Mănăstire.

Mă așteptam de la un jurnalist atît de aspru în pastilele sale televizate să-i răspundă lui Traian Băsescu dacă nu cu aceleași arme, ale maidanismului de Internet, atunci măcar cu o tăioasă punere la punct.

A reacționat Silviu Mănăstire?

Cum să nu!

A reacționat făcîndu-l pulbere pe Liviu Dragnea.

Într-un stil prin nimic diferit de cel golănesc al lui Traian Băsescu.

N-am înțeles de ce distinsul jurnalist i se adresează lui Liviu Dragnea cu Băi, Liviule! Au păscut vacile împreună? Au mers împreună la fetele de pe Șoseaua de centură?

Silviu Mănăstire a fost înjurat de un om politic pentru prestațiile sale de un post tv:

B1Tv.

De altfel, Traian Băsescu n-are complexe să numească postul.

În aceste condiții, atacul vizează și postul, nu numai pe Silviu Mănăstire.

A reacționat B1Tv la un asemenea atac?

Firește că nu.

Cum să reacționeze, apărînd demnitatea unui jurnalist al postului cînd Traian Băsescu a devenit pentru B1Tv un fel de Gigi Becali pentru emisiunile lui Dan Capatos.

Nu există dezbatere din prime time în care, indiferent de subiect, Traian Băsescu să nu fie sunat și rugat să-și spună părerea despre subiectul respectiv.

Indiferent dacă subiectul respectiv are legătură cu Traian Băsescu, cu politicul sau cu universul cunoscut de om.

Marți seara, la B1Tv, după ce duminică seara, vorbise vreo două ore despre tot și toate, Traian Băsescu a fost invitat să-și spună părerea despre Legea defăimării.

Ce legătură e între Traian Băsescu și Legea defăimării?

Nici una.

Tare mă tem că-l vom vedea pe Traian Băsescu invitat să-și spună părerea și despre subiecte precum dacă Lebedele se masturbează sau dacă e bine să scriem cu â din a sau cu î din i.

Mă întreb:

E atît de mare datoria morală a lui Sorin Oancea față de Traian Băsescu încît ditamai postul să tacă chitic cînd despre un jurnalist de-al său fostul președinte scrie negru pe alb că mănîncă c…t pe postul al cărui proprietar și director e chiar Sorin Oancea?

Curios e faptul că, la asemenea atac al unui politician la adresa unui jurnalist, nici un confrate din presă n-a tresărit indignat.

Mă întreb ce s-ar fi întîmplat dacă scria asta despre un jurnalist Victor Ponta?

Ce să mai cred?

Că atunci cînd Traian Băsescu scrie despre un jurnalist că mănîncă c….t pe un post tv, jurnalistul respectiv, postul la care lucrează, ceilalți confrați tac și continuă să mănînce c…t?

TEXT PRELUAT INTEGRAL DE PE cristoiublog.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.