Întrebat cum evaluează propunerea PSD de numire a lui Darius Vâlcov la Ministerul Bugetului, Traian Băsescu a afirmat că este obligat de către Curtea Constituţională să emită decretul de numire.

”Este o propunerea pe care Victor Ponta şi-o asumă. Acum nu ascund, pe Darius Vâlcov îl ştiu de când era la Organizaţia de Tineret a PD-ului, atunci încă eram preşedintele PD-ului. Acum n-aş putea spune că dacă Darius Vâlcov a trecut la PSD n-a confirmat ca om politic. A fost un primar ales şi reales, în momentul de faţă n-am a face niciun comentariu. Curtea Constituţională mă obligă să emit decretul. Când îl voi emite? Probabil luni, undeva săptămâna viitoare. Şi Ministerul Culturii are ministru, pe domnul Kelemen Hunor, că nu emit decretul de eliberare, şi Ministerul Bugetului are ministru, pe domnul Voinea, care îşi începe mandatul abia la 1 octombrie la Banca Naţională, deci nu stă Guvernul fără miniştri pe aceste funcţii”, a spus şeful statului la B1 TV.

Fost primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov este senator PSD şi preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senatul României.