Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu lovește cu vorbe grele pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. ”E un cinism incredibil în a minți”
Traian Băsescu lovește cu vorbe grele pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. ”E un cinism incredibil în a minți”

Traian Băsescu lovește cu vorbe grele pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. ”E un cinism incredibil în a minți”

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi la un post de televiziune că PSD nu s-a ținut de programul de guvernare așa cum a fost promovat inițial. În felul acesta, susține actualui senator PMP că veniturile românilor au scăzut chiar dacă social-democrații susțin contrariul.

”Ne merge pe bani împrumutați. Nu mai ține mai mult de doi-trei ani. Trebuie să mergem pe investiții cât mai repede. Guvernul ăsta a avut doar două linii: salarii și pensii. Să știți că la amândouă a dat țeapă, cum s-ar spune. Mărirea de 25% a salariilor s-a făcut mutând contribuțiile, iar în ceea ce privește pensiile… Eu sunt pensionar. Trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare a pensiei de 5% plus 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit, că a rămas că ne mărește Olguța pensiile în 2019. Drept pentru care ne-a luat vreo 9% din pensie anul ăsta: 5% inflația și 50% din creșterea salariului brut pe economie, ceea ce mai înseamnă vreo 4 procente. Degeaba-mi dă 10 la anu! Eu nu spun că nu sunt corecții de făcut, dar le-a amânat doamna Olguța până în 2022. 

Au în programul de guvernare creșterea salariilor cu 25% și ei au spus ”mutăm contribuțiile de la angajator la angajat” și o țară întreagă s-a lăsat prostită cum ne-au mărit ei salariile cu 25%. A mai mârâit câte un lider sindical, dar i-au rezolvat repede. Și e un cinism incredibil în a minți!

În timpul ăsta s-au scumpit gazele, alimentele…”, a declarat Traian Băsescu

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.