Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: În România se instalează la putere o “sectă a securităţii naţionale”
Traian Băsescu: În România se instalează la putere o “sectă a securităţii naţionale”

Traian Băsescu: În România se instalează la putere o “sectă a securităţii naţionale”

Statul Român se află într-un proces rapid, de capturare de către o "sectă a securităţii naţionale", formată din "unii şefi ai instituţiilor de forţă ale statului şi din justiţie, doctori plagiatori în ştiinţele securităţii şi în ştiinţe juridice, academicieni secreţi în securitate naţională beneficiind de rente viagere, participanţi la cursuri de securitate naţională, toţi bugetari bine plătiţi, risipiţi în toate instituţiile statului în funcţii cheie", a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

"Avem un guvern în care “secta securităţii naţionale” este bine reprezentată prin domnii miniştri Vasile Dîncu, Petre Tobă şi Adrian Curaj, dar în egală măsură secta este bine reprezentată la preşedenţie, în ambasade, ANAF, ANI, DIPI, Parlament, ministere, agenţii guvernamentale. Sunt oameni care se sprijină şi se protejază unii pe alţii .
Mai mult, asaltul asupra Parlamentului cu solicitări frecvente de arestare a parlamentarilor în baza unor denunţuri pentru fapte presupus a fi săvîrşite cu 3,4,5,6…10 ani în urmă (atenţie, nu vorbesc de anchetarea lor,care trebuie făcută, ci de arestarea preventivă nejustificată), destul de multe infirmate de judecători. Este o metodă eficientă de discreditare a Parlamentului şi de neutralizare a acestuia, lucru esenţial pentru ca „secta” să poată acapara puterea. Indiferent de rezultatul din instanţă, pentru ”sectanţi” importantă este avalanşa mediatică pe care o generează dezbaterea arestării fiecărui parlamentar alături de încătuşarea filmată din faţa DNA pentru că asta prăbuşeşte încrederea în Parlament. Din păcate, aşa cum se întîmplă şi în multe alte ţări, parlamentarii nu sunt simpatizaţi de popor, iar astfel de practici aduc bucurie poporului. Eu citez din art.61 din Constituţie “Parlamentul este organul reprezentativ supreme al poporului roman…” Şi dacă se distruge complet credibilitatea Parlamentului poate fi el înlocuit cu generali, procurori şi “academicieni” ? Oare cu ce se ocupă Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI, n-o avea nici o analiză ?", a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu a mai spus că "în Parlament sunt destui oameni oneşti care, din păcate, sunt amestecaţi în vîrtejul cererilor frecvente de arestare şi etichetaţi la grămadă ca fiind corupţi".

"Este un proces extrem de periculos pentru democraţie dar si pentru siguranţa naţională pentru că aceşti numiţi, spre deosebire de oamenii politici, nu răspund în faţa poporului precum politicienii, la fiecare patru ani. Ei doar îşi imaginează veşnicia pe funcţiile în care au fost numiţi, iar planurile, intenţiile şi deciziile “sectei” sunt în general bine acoperite de secretul de stat sau de secretul investigaíilor. Este evident că, pe fondul slăbiciunilor clasei politice, în România se instalează la putere o “sectă a securităţii naţionale” coruptă, avidă de putere, nelegitimă în exercitarea puterii, răspîndită în toate structurile statului şi care şi-a propus să substituie clasa politică şi cu tendinţa de a influenţa şi justiţia. Dacă politicienii vor continua să tremure de frică, nu peste mult timp, această “sectă a securităţii naţionale “ va deveni stăpîna tuturor pîrghiilor statului, inclusiv a acelora care implică decizii politice. În paralel cu o necesară luptă împotriva corupţiei, în România se desfăşoară o formidabilă luptă a şefilor instituţiilor de forţă ale statului, toţi numiţi, toţi bugetari, pentru acapararea puterii în detrimentul instituţiilor politice legitim alese. Avantajul numiţilor este acela că ei au informaţia şi cătuşele şi îşi permit aplicarea discreţionară şi selectivă a legii, în timp ce aleşii au ca singură armă cuvîntul dar, pentru mulţi şi dezavantajul propriilor fapte determinate de modul cum au fost finanţate pînă în 2014 inclusiv, campaniile electorale", a mai scris fostul şef al statului.

Traian Băsescu a adăugat că susţine acţiunea fermă a statului împotriva corupţiei şi că îşi asumă riscurile de imagine ale afirmaţiilor pe care le face.

"Precizez! Susţin acţiunea fermă a statului împotriva corupţiei şi susţin modul ferm, legal şi fără abuzuri a acţiunii justiţiei. Susţin faptul că România are nevoie de instituţii puternice, pe care de altfel le-am şi construit, capabile să protejeze ţara şi pe cetăţenii ei. Aceste instituţii însă nu au dreptul să încerce a-şi extinde influenţa, la adăpostul secretului de stat, al secretului anchetelor sau al activităţilor de combatere a terorismului, dincolo de prevederile Constituţiei, încercînd să controleze instituţiile politice, să se substitue acestora sau să controleze judecători.
Sau este doar o ficţiune ?
PS 0 – În această postare subiectul nu este combaterea corupției ci funcţionarea instituţiilor statului.
PS 1 – Oricum, o dezbatere publică pe subiect poate fi utilă. Ştiu care sunt riscurile de imagine, ştiu ce va face propaganda “sectei”. Îmi asum .
PS 2 – Mult timp am avut dubii că un astfel de proces nedemocratic s-ar petrece în România. Acum sunt aproape sigur că el se desfăşoară şi mă simt obligat să-mi fac publică îngrijorarea.
PS 3 – Toţi cei care au furat trebuie să dea banii înapoi, chiar dacă denunţătorii sunt protejaţi de lege",
a mai spus Băsescu.