Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu îi cere lui Ianukovici să nu ordone reprimarea manifestaţiilor în Ucraina: Violenţa va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor
Traian Băsescu îi cere lui Ianukovici să nu ordone reprimarea manifestaţiilor în Ucraina: Violenţa va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor

Traian Băsescu îi cere lui Ianukovici să nu ordone reprimarea manifestaţiilor în Ucraina: Violenţa va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor

Președintele Traian Băsescu face un apel la preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, să nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina, el arătându-se "profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului".

"Un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criză de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Președintele amintește că și în România au avut loc confruntări violente, la Revoluția din 1989 peste 1.000 de persoane pierzându-și viața în lupta pentru libertate și democrație.
”Am învăţat atunci că violenţa nu este o soluţie și că opţiunile trebuie căutate prin dialog democratic”, se arată în comunicatul președinției.
Traian Băsescu face apel la preşedintele Ucrainei să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor avertizând că un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criza de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare.
”Continuarea reprimării manifestanților prin violență va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor și nu poate fi o soluție la actuala criză cu care se confruntă Ucraina” avertizează președintele Traian Băsescu.

  • Ucraina în pragul RĂZBOIULUI CIVIL. 25 de morţi, 241 de răniți. Protestatarii au ocupat un depozit de muniţie

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Oamenii Bisericii au minţit în cazul fetei dispărute. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI
  • LOVITURĂ DE TEATRU la Dubai: Simona Halep S-A RETRAS din competiţie! Verdictul medicilor
  • Cum arată ISKANDER, sistemul pe care Rusia îl opune scutului antirachetă american | GALERIE FOTO

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • PENIBIL. Au arătat mai mult decât trebuia. Dive susprinse în ipostaze jenante
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: