Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: ”Fac apel la Guvern să nu emită ordonanţa de urgenţă pentru transferul primarilor”
Traian Băsescu: ”Fac apel la Guvern să nu emită ordonanţa de urgenţă pentru transferul primarilor”

Traian Băsescu: ”Fac apel la Guvern să nu emită ordonanţa de urgenţă pentru transferul primarilor”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că face un apel la Guvern să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la "transferul primarilor" şi i-a cerut Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituțională dacă ordonanţa va fi aprobată.

"Fac un apel la Guvern, la responsabilitate, să nu se emită Ordonanţa cu privire la transferul primarilor. Am văzut argumentaţia lor privind legea din 2006. Majoritatea care a aprobat legea din 2006 are justificarea că interzice migrarea. Dar va rog să căutaţi pe site-ul CCR, şi la Preşedinţie, veţi vedea că am întors la Parlament legea, pentru că lucrurile erau la jumătate. Acum însă, lucrurile sunt grosier anticonstituţionale", a spus preşedintele Băsescu, precizând că, dacă va fi emis, acest act "arată spaima lui Victor Ponta, care ştie că nu poate câştiga alegerile prezidenţiale şi încearcă să îşi creeze un avantaj".

Şeful statului a spus că face un apel şi la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democraţia.

"Mai fac încă o dată apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democraţia. Mai încerc un apel: să atace la CCR OUG 45/2014, OUG de modificare a Legii Educaţiei şi, dacă mâine vom avea un Guvern care să fie atât de incoștient care permite o perioadă de mercato pentru primari, îl rog cu anticipaţie s-o atace şi pe această la CCR.", a mai spus Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: