Evenimentul Zilei > Politica > TRAIAN BĂSESCU, declarație INCENDIARĂ: ”Există o SECTĂ a securității naționale”
TRAIAN BĂSESCU, declarație INCENDIARĂ: ”Există o SECTĂ a securității naționale”

TRAIAN BĂSESCU, declarație INCENDIARĂ: ”Există o SECTĂ a securității naționale”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit la România TV despre abuzurile din justiția românească. El este de părere că există o ”sectă a securității naționale, care vrea discriminarea clasei politice”.

”Nu mi-e frică de DNA sau de Parchetul General, pentru că ştiu ce am făcut şi credinţa mea e că toate acţiunile mele s-au încadrat în lege. Eu mă întreb de ce am ajuns la candidaţi de tip Marian Munteanu, faţă de care am o poziţie neutră. De ce am ajuns să fim ţara care găzduieşte o întâlnire la vârf a naţionaliştilor europeni? De ce se înfiinţează tot mai multe partide naţionaliste? Cred că am răspunsul: pe de o parte sunt realităţile clasei politice existente, pe de altă parte exagerările unei decizii de a curăţa abuziv clasa politică, cu cătuşele arătate în fiecare zi. Populaţia nu o să mai vadă alt orizont decât acela al naţionalismului. Există nişte creiere care ordonă şi nişte instituţii care execută această luptă anticorupţie cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o sectă a securităţii naţionale, răspândită în toate instituţiile statului, care are un lider nevzut în SRI, un executant care e DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice. Creierele sunt din România şi sunt oameni care deţin informaţia şi oameni care deţin cătuşele”, spune fostul președinte al României, potrivit România TV.

De altfel, Traian văsescu a mai spus că procesul săptămânal de solicitare a arestării unui parlamentar a dus la convingerea că tot parlamentul este format din corupți.

”Ceea ce nu este adevărat. Sunt şi oameni care îşi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt mulţi. Dar când ai grijă să serveşti săptămânal una două cereri de arestare se creează impresia că este o instituţie care trebuie să dispară. Numele "creierelor" le pot intui, dar e clar că analiza se produce la vârful SRI, condus de generalul Coldea, şi execuţia la DNA, controlat de doamna Kovesi. Nu mai ştie nimeni, e decizia lor. Dar Direcţia de Apărare a Constituţiei din SRI trebuia să dea demult o analiză cu ce înseamnă distrugerea instituţiilor politice”, adaugă președintele României.

Băsescu consideră că această ”sectă” s-a format în timpul mandatului său, însă el nu a sesizat deoarece nu a fost agresivă. Fostul președinte este de părere că în prezent, aceasta este prezentă în guvern prin miniștrii Dîncu și Curaj.

E prezentă în ambasade, academicianul Mihalache tocmai pleacă. E prezentă în ANAF, în ANI, oriunde se pot lua decizii importante. Pe de o parte se protejează între ei şi duc o luptă puternică cu politicul. Iar rezultatul e o creştere foarte rapidă a extremismului naţionalist şi ajungem să punem candidaţi cu o tuşă puternică a naţionalismului extremist în abordările lor. Pentru că asta place la popor.

Călin Popescu Tăriceanu nu a fost ales în nicio funcţie, deci nu se legitimează ca om politic. Acum i-a venit şi lui timpul. Toate funcţiile el le-a ocupat pe negociere, la fel ca Vasile, săracul (n.r. – Vasile Blaga)”, mai spune Băsescu pentru sursa citată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: