Evenimentul Zilei > Actualitate > Traian Băsescu: Constituţia „nu trebuie privită ca ceva imuabil”
Traian Băsescu: Constituţia „nu trebuie privită ca ceva imuabil”

Traian Băsescu: Constituţia „nu trebuie privită ca ceva imuabil”

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la adoptarea actualei Constituţii, preşedintele Traian Băsescu laudă meritele acesteia, dar subliniază că acest document trebuie regândit periodic, în funcţie de realităţile politice şi economice.

"Adoptarea Constituţiei, prin voinţa a peste 8,4 milioane de cetăţeni, a marcat reinstaurarea democraţiei şi a statului de drept în România. În cei 20 de ani de existenţă, Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme moderne, ce a deschis drumul statului de drept şi al economiei de piaţă. Constituţia a reprezentat, în tot acest timp, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului", afirmă Traian Băsescu într-un mesajul postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale cu prilejul Zilei Constituţiei.
Şeful statului consideră că dezvoltarea unui sistem politic pluralist, crearea unui cadru instituţional democratic şi aderarea României la sistemul de valori promovat de instituţiile euroatlantice au fost posibile şi datorită acestei Constituţii.

"O Constituţie reflectă însă starea unei naţiuni şi afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept. Ea nu trebuie privită ca ceva imuabil. Acesta este şi motivul pentru care cred că adecvarea normelor sale fundamentale la realităţile politice, economice sau sociale trebuie regândită periodic. Urez tuturor românilor un sincer "La mulţi ani!" de ziua Constituţiei României!", se încheie mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: