Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, atac nimicitor la Senat: „Singurul judecător al bolilor noastre este…” 
Traian Băsescu, atac nimicitor la Senat: „Singurul judecător al bolilor noastre este…” 

Traian Băsescu, atac nimicitor la Senat: „Singurul judecător al bolilor noastre este…” 

Traian Băsescu a comentat în termeni foarte duri pe marginea disputei dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic.

În opinia fostului preşedinte Traian Băsescu nimeni nu are dreptul să decidă cu privire la sănătatea noastră în afară de medic.

Aşadar, fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat uluit pe pagina sa de Facebook, de nivelul dezbaterilor din Parlament pe tema proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. De aici şi comentariul său extrem de dur la adresa politicienilor.

„În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut”

Traian Băsescu: „Ce vreți mai ridicol de atât?
În Senat s-a ajuns la ridicolul absolut, este mare dispută dacă internarea o stabilește un judecător sau un medic.

Mai rămâne să dăm judecătorilor, de la judecătorii și până la Curtea Supremă câte o parafă de medic. Probabil unii vor susține și că un procuror trebuie să asiste controlul medical al pacientului.

Oare ne dăm seama la ce ridicol s-a ajuns în dezbaterea politică?
Singurul judecător al bolilor noastre este medicul!”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe social media.

De unde a plecat scandalul

Ministerul Justiției a transmis ieri faptul că proiectul de lege a primit avizul Ministerului Justiției, după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spusese că acesta acesta lipsește. „Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment”, a declarat ieri Marcel Ciolacu.

„Proiectul de lege aflat în discuție în Parlament este inutil și contravine reglementărilor internaționale la care România este parte. Din păcate, ”analfabetismul” politicienilor este dublat și consolidat de necunoașterea reglementărilor în domeniu, de către jurnaliștii care abordează subiectul în dezbateri publice, ceea ce permite oamenilor politici, membrilor guvernului sau liderilor sindicali de tip șef de post Coarnă să fabuleze, creând confuzie în rândul populației. În afară de a vă ruga să citiți și să puneți în aplicare reglementările la care suntem parte, eu nu mai pot face nimic”, a mai spus Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: