Evenimentul ZileiEVZ SpecialTraian Băsescu a lansat bomba. Cine va fi următorul președinte al României

Traian Băsescu a lansat bomba. Cine va fi următorul președinte al României

Traian Băsescu a lansat bomba. Cine va fi următorul președinte al României
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat speculații cu privire la cine ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis la următoarele alegeri prezidențiale.

Flerul de om politic l-a făcut pe Băsescu să aducă în discuție un nume care a fost alături de el în perioada când a fost președinte.

Băsescu a discutat despre viitoarele alegeri prezidențiale, aducând în discuție cine ar putea să se mute în locul lui Iohannis la Cotroceni. Potrivit fostului președinte al României, Emil Boc ar putea deveni următorul lider al statului după ce se va încheia mandatul lui Klaus Iohannis.

Potrivit Capital.ro, Traian Băsescu a spus că Boc va putea ajunge președinte în ciuda faptului că liberalii „îl pot ține departe un timp”.

Inițial, Băsescu a fost întrebat dacă vizualizează o posibila confruntare între Dacian Cioloș și Diana Șoșoacă în turul doi al alegerilor din 2024.

După această întrebare, Băsescu a aruncat un răspuns care a uimit pe toată lumea, spunând că în aceste condiții îl vede pe Emil Boc viitorul președinte al României.

În ciuda întrebării, fostul şef al statului a avansat un scenariu inedit.

Cuvintele lui Băsescu la adresa primarului din Cluj au fost foarte pozitive spunând că Emil Boc este un om organizat și logic, care ar putea anticipa, dar și repara anumite lucruri.

„Emil Boc este în politica mare. Primarul Clujului nu este orice primar. Emil Boc este un om organizat, un logic, un om cu capacitate de a anticipa lucrurile şi este un om care dacă greşeşte, ştie că repare lucrurile, recunoscând că a făcut-o”, a menţionat Traian Băsescu.

Emil Boc vs Ludovic Orban

Fostul președinte a fost întrebat și despre divergenţele pe care Emil Boc le-a avut cu Ludovic Orban şi liderii PNL. În acest context, Băsescu a afirmat că fostul premier Boc este „unul dintre oamenii politici cu cea mai mare credibilitate”, motiv pentru care nu poate fi ţinut „deoparte”.

„Îl pot ţine deoparte un timp sau până la un moment, dar atunci când românii îşi vor pune problema pe cine vor preşedinte din garnitura de oameni aflaţi la vârf în momentul de faţă, zic că pe primele 10 locuri trebuie să scrie Emil Boc şi pe urmă de la locul 50 să mai cauţi şi pe altcineva.

Dacă veţi încerca să faceţi sondaje, sunt convins că Emil Boc este unul dintre oamenii politici cu cea mai mare credibilitate la nivel naţional. Între timp, mulţi am înţeles dificultăţile crizei. Oamenii ăştia care sunt acum la putere ar trebui să spună bogdaproste şi să-i mulţumească lui Dumnezeu că, spre deosebire de criza din 2009-2010, această criză este o criză în care avem bani. Nu e o criză a băncilor”, a conchis actualul europarlamentar PMP.


Accesează: