Tragicul destin al actriței Jayne Mansfield. Era comparată cu Marilyn Monroe

Tragicul destin al actriței Jayne Mansfield. Era comparată cu Marilyn Monroe Sursa foto: Wikipedia

Jayne Mansfield a impresionat America prin tragica sa viață. Părea o „clonă” a celebrei deja Marilyn Monroe. A murit la doar 34 de ani, într-un tragic accident

Actrița Jayne Mansfield s-a născut în 19 aprilie 1933 ca Vera Jayne Palmer, în Pennsylvania. Nimic nu anunța că din acea tânără avea să răsară o artistă adorată de public pentru frumusețea sa, care va aminti de cea a lui Marilyn Monroe .

Pentru standardele de azi, ar fi fost grasă fiindcă avea corp clepsidră, sânii mari, arătați de către decolteurile generoase. S-a măritat prima oară la 17 ani cu Paul Mansfield, de la care și-a luat numele de scenă. A lucrat ca entertainer într-un night-club, apoi din 1954, la 21 de ani, a început să pozeze în reviste și să intre în luminile rampei. Jane Maynsfield a jucat în ceea ce azi am numi filme cu buget mic în care accentul cădea pe actrițe nu pe ceea ce trebuiau să joace efectiv.

Marylin Monroe

Sursa foto: Marylin Monroe

Actrița la apogeu. Câte relații a avut. Moartea tragică

Actrița a avut primul copil în noiembrie 1950. A divorțat de soțul ei în 1958. Anii 1956-1958 o găsiseră distribuită în trei filme apreciate de public, în ciuda bugetului redus.  În 1963, la 30 de ani a jucat în Promises! Promises! unde a apărut goală în cel puțin patru scene ale filmului.

Ne puteți urmări și pe Google News

După divorțul de Paul Mansfield, actrița Jane Maynsfield a mai fost căsătorită cu Miklos Hargitay, un american născut la Budapesta până în 1964 și cu Matt Cimber, în ultimii doi ani de viață. A avut trei copii cu al doilea soț  -doi băieți și o fată și un băiat cu ultimul ei soț. A avut o carieră muzicală, publicitară, cinematografică. Actrița a muncit până la epuizare, dar a început ca și Marylin Monroe să apeleze la alcool pe fondul scandalurilor cu soții ei, geloși pentru că ea devenise foarte celebră. În munca sa, obișnuia chiar să călătorească alături de copiii săi minori.

Actrița Jayne Mansfield se afla într-un turneu în 28 iunie 1967, în Mississippi când a plecat în cursul nopții, într-o mașină a producătorilor pentru care lucra, pentru un alt angajament. În dimineața de 29 iunie, la ora  02.25 dimineața, Buick-ul în care actrița se afla alături de șofer și impresar, copiii minori, trei la număr și câinii săi, a intrat într-un trailer care a frânat brusc pentru a nu fi lovit de un utilaj care împrăștia insecticid și venea din sens opus. Actrița, șoferul și impresarul, cățeii Cihuahua au murit pe loc. Copiii au scăpat miraculos cu răni minore. Jayne Mansfield avea  la momentul decesului, 34 de ani. Se născuse la 7 ani după Marylin Monroe și a murit la 5 ani după ea. Marylin Monroe avea 36 de ani, Jayne Mansfield, 34 de ani.