Sunt multe întrebări pe care oamenii de presă și le-au pus și în baza cărora au încercat elucidarea faptelor petrecute în 1962. Cum a ajuns de la Norma Jeane, la Marilyn Monroe, icoana globală și cum a fost viața și dragoste turbulentă a divei care i-a pecetluit soarta finală. Adică înconjurată de un cocktail mortal de pastile. Moartea ei a fost considerată „suicid probabil”, dar întrebările în legătură cu modul în care – și de ce – a murit, au rămas.

Într-un documentar denumit – The Killing of Marilyn Monroe, ziariștii de investigație pretind că diva nu s-a sinucis, cum lasă să se înțeleagă varianta oficială.

Astfel, în mediul online autorii documentarului alcătuit din 12 podcasturi, arată că actrița a fost drogată și abuzată sexual cu o săptămână înainte de tragica sa moarte.

Potrivit jurnalistului Charles Casillo: „Marilyn era un dezastru și consuma alcool în exces, lua o groază de pastile. Lui Marilyn i-a fost frică pentru viața ei. Era o situația care i-a scăpat din mâini. S-a profitat de ea. A fost drogată și au dat o petrecere sălbatică”. Acesta afirmă că Monroe a fost agresată și șantajată de Mafie, cu sprijinul fostului ei iubit, Frank Sinatra.

În ultimul ei weekend de viață, Frank Sinatra a invitat-o la hotelul lui din Lake Tahoe, California, sub pretextul unei colaborarari cinematografice. De fapt, Sinatra i-a întins o capcană lui Marilyn, la cererea liderului mafiot Sam Giancana.

,Un actor american, Gianni Vito Russo, care a jucat în seria Nașul, a lucrat în trecut pentru mafiotul Frank Costello. El a dezvăluit că a fost prezent la hotelul lui Frank Sinatra în acel weekend, atunci când s-a întâmplat și nenorocirea.

„În acel weekend am fost ochii și urechile domnului Frank Costello. Sinatra voia să-i aducă pe toți la el, acolo. Aveau o cameră pregătită, pentru că urmau să o folosească pe Marilyn pe post de momeală”, susține Gianni  Russo.

Printre invitați se aflau și frații Kennedy, John și Bobby, pe care liderii mafioți voiau să-i prindă în ipostaze compromițătoare în compania lui Marilyn Monroe. Cumva, John F. Kennedy a lipsit de la „dezmăț”, însă fratele lui, Bobby, dar și tatăl lor, Joe Kennedy, au fost acolo, spun realizatorii.

Este de notorietate faptul că Marlyn a avut o relație interzisă cu ambii frați Kennedy, iar Mafia voia să profite de acest lucru pentru a face jocurile politice ale adversarilor lor. Pentru a-și duce la bun sfârșit planul, liderii mafioți au drogat-o și au abuzat-o fizic în weekend-ul de dinaintea morții sale.

„Au profitat de Marilyn Monroe. S-a profitat fizic de ea, a fost drogată”, susțin realizatorii documentarului. În acea noapte, starleta a luat, fără voia ei, o supradoză. A fost „adunată” de pe jos de cei care au adus-o în această stare.

Când și-a dat seama ce i s-a pus la cale, ea i-a spus lui Sinatra că nu vrea să facă parte din această conspirație și că va face totul public. Acesta a fost, spun jurnaliștii, un motiv serios pentru ca Mafia să scape de ea.

Marilyn Monroe a fost găsită decedată în patul ei, la 4 august 1962. Rapoartele medicale au relevat faptul că vedeta s-a stins din cauza unei supradoze de substanțe din clasa sedativelor, la doar 36 de ani.

În ultimii săi ani de viață, Marilyn Monroe avea un stil de viață agitat, pigmentat cu alcool și pastile. În ciuda faptului că, deseori, a susținut că vrea să se sinucidă, Marilyn nu a trecut la fapte, spun realizatorii documentarului.

O altă teorie stă scrisă în paginile volumului „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed“ conform căreia, actriţa ar fi fost ucisă la ordinele lui Robert Francis „Bobby“ Kennedy, fratele mai mic al fostului preşedinte american, John Fitzgerald Kennedy. Scandalurile sexuale ale lui J.F. Kennedy Moartea actriţei Marilyn Monroe de pe 4 august 1962 nu ar fi fost o sinucidere, aşa cum s-a stabilit, ci o crimă orchestrată de Bobby Kennedy pentru a o împiedica să dezvăluie „secretele murdare“ ale familiei Kennedy pe care le ţinea ascunse într-un mic jurnal roşu, scrie „Daily Mail“.