Tragica lor dispariţie nu a stins iubirea

Tragica lor dispariţie nu a stins iubirea

Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cei doi artişti basarabeni care au murit tragic, într-una ccident de cirulaţie, acum 23 de ani, vor fi comemorați la Paris, Londra, Roma, Madrid și alte orașe ale lumii.

La 23 de ani de la trecerea în neființă a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Diaspora Unionistă organizează, în colaborare cu Blocul Unității Naționale, proiecția filmului documentar „Te iubesc, Ion și Doina”. Astfel, începând de astăzi,  filmul va fi proiectat atât în principalele capitale europene - Londra, Paris, Roma,  Madrid, Atena, Dublin, cât și în SUA și Canada.

„Moartea celor doi artişti a reprezentat o tragedie naţională. Deşi au trecut mai bine de două decenii de când cei doi nu mai sunt printre noi, creaţia lor va rămâne veşnic vie. Ei sunt părinţii muzicii patriotice din perioada renașterii naționale. Să-i pomenim, să le cântăm muzica şi să ne amintim cât de frumoşi și unici au fost", a declarat Serghei Petrovschi, președintele Asociației "Moldova Vision" (Dublin, Irlanda). Ion și Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui grav accident rutier, produs în apropierea localităţii Coşereni, din judeţul Ialomiţa, la 49 de kilometri de Bucureşti.

 

Ne puteți urmări și pe Google News