Doar 20 de persoane au reușit unei tragedii fluviale, după ce un vapor cu 180 de pasageri s-a scufundat, la mijlocul acestei săptămâni, în râul Niger. Evenimentul s-a produs miercuri, iar căutările au continuat și joi.

Tragedie pe râul Niger, 160 de morți

„Au fost recuperate încă nouă cadavre din acest naufragiu și astfel numărul de cadavre găsite a ajuns la 45. Căutările continuă”, a declarat Abubakar Shehu, un oficial local, care supraveghează operațiunile de salvare în nord-vestul Nigeriei. Nu mai există șanse să mai fie găsite persoane în viață, ținând cont de timpul care a trecut de la producerea acestei tragedii. Așa că numărul total al celor care și-au pierdut viața este de 160.

În timpul sezonului ploios, pe râul Niger se produc des astfel de accidente. Și asta pentru că debitul de apă crește, iar ambarcațiunile sunt supraîncărcate și se află într-o stare tehnică deplorabilă, conform 20minutes.fr.

Barca era construită din lemn și transporta mai mulți pasageri decât era prevăzut în autorizație

Dar, niciun accident din ultimii ani nu se poate compara cu cel înregistrat la mijlocul acestei săptămâni. Barca respectivă era construită din lemn și pe ea se urcaseră de două ori mai multe persoane decât ar fi trebuit. Așa că, la un moment dat, s-a rupt efectiv în două, la o oră după ce a părăsit un oraș din statul Niger (centru) cu destinația Wara, din statul Kebbi (nord-vest). Vaporul transporta și o încărcătură de saci de nisip, extras dintr-o mină de aur din apropiere, a spus un oficial.

La începutl acestei luni, o altă barcă supraîncărcată s-a răsturnat în statul Niger, provocând decesul a 30 de persoane. Nava, care transporta în jur de 100 de oameni, s-a rupt în două după ce a lovit un buștean, în timpul unei furtuni. Nigerul, unul dintre cele mai mari trei râuri ale continentului, după Nil și Congo, este principala cale navigabilă din Africa de Vest.